Forró drót kiemelt united fakes of america

31 billió dollár: ennyi az USA államadóssága jelenleg, és nő – gazdasági faji méltányossági bizottságot hoznak létre

Az Egyesült Államok államadóssága a történelem során először hivatalosan is meghaladta a 31 billió (31 ezer milliárd) dollárt – erősítette meg kedden a pénzügyminisztérium.

Az amerikai kormánynak összesen

31 billió 123 milliárd 887 millió 781 ezer 401 dollár és 34 cent tartozása

volt október 3-án a kincstár nyilvánosan közzétett adatai szerint.

Joe Biden elnök beiktatásának pillanatában, 2021 januárjában az adósság 27,75 billió dollár volt a Kongresszusi Kutatószolgálat szerint.

“Alig öt évvel ezelőtt 21 billió dollár volt” 

– siránkozott Chip Roy texasi republikánus képviselő a Twitteren a hír megjelenése után.

Az államadósság 19,94 billió dolláron állt, amikor Donald Trump elnök 2017-ben hivatalba lépett, de az elmúlt évek során robbanásszerűen megnőtt, mivel a Federal Reserve pénzt nyomtatott a Covid-19-járvány kezelésére.

Az adósság nagy részét magánszemélyek birtokolják, 24 billió dollárt, míg a külföldi kormányok felé fennálló adósságok közel 7 billió dollárt tesznek ki. A világ nagy része közvetve támogatja az USA dollárját, mint globális tartalékvalutát.

Eközben a pénzügyminisztérium honlapján kedden megjelent egy kiemelt bejelentés a 25 tagú faji méltányossággal foglalkozó tanácsadó bizottság felállítására vonatkozóan, amely a tervek szerint

“tanácsokkal és ajánlásokkal látja el Yellen pénzügyminisztert és Wally Adeyemo miniszterhelyettest a gazdaságban a faji méltányosság előmozdítására és a színes bőrű közösségek akut egyenlőtlenségeinek kezelésére irányuló erőfeszítésekkel kapcsolatban”.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

A mai menü: adósságdollár – usás módra (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Tax Americana (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben