Forró drót PROGRESSZOR Videó

A BBC szerint „túl fehér” a női fociválogatott (+videó)

A független-objektív, adófizetői befizetésekből eltartott BBC egyik sportriportere azért kritizálta az angol női labdarúgó-válogatottat, amiért az szerinte „túlságosan fehér”.

Az UEFA női labdarúgó Európa-bajnokságáról szóló adásban a BBC sportműsorvezetője Anglia Norvégia felett aratott hétfői győzelmét kommentálta azzal, hogy elítélte hazája csapatát, amiért az nem elég sokszínű.

Eilidh Barbour – aki maga is egy fehér nő – kedd este ezt mondta:

„Történelmi, nyolcgólos győzelmet aratott Anglia tegnap este, amivel az Oroszlánok bebiztosították helyüket a negyeddöntőben, de a kezdő tizenegy és az öt cserejátékos, aki pályára lépett, mind fehér volt, és ez a sokszínűség hiányát mutatja a női labdarúgásban”.

Bár a hétfői mérkőzésen nem játszottak, az angol válogatottban jelenleg három kisebbségi származású nő szerepel: Jess Carter, Demi Stokes és Nikita Parris. A 23 játékosból álló keretet tekintve ez 13 százalékot jelent, ami szinte pontosan tükrözi az Egyesült Királyság általános demográfiai adatait, hiszen a legutóbbi népszámláláskor a lakosság 87 százaléka vallotta magát fehér britnek.

demokrata – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Ez a francia megölné a fehér kisbabákat

Jónás Levente

Rájuk férne egy kis BOJKOTT: BLM magyar gyerekeknek

Jónás Levente

VIDEÓ: „Ön egy fantáziavilágban él, miniszter úr!” – BBC újságírói elvek a gyakorlatban

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben