a 22-es csapdája Forró drót kiemelt

A harmadik világháború (1999)

A Harmadik Világháború – a túlélők számára – bármiféle alakulás lehetőségét prezentálhatja befejeződésének pillanatában, akkor, amikor politikai vákuumok jönnek létre. Annak, hogy – mondjuk 2011-ig – kirobban vagy nem robban ki a Harmadik Világháború 50–50%-os valószínűsége van. Ma úgy tűnik, hogy nem lesz a 20. század legeslegvégén vagy a 21. században újabb világháború, de ez csak a felületen mutatkozik így.

Ha a Szovjetunió – bármilyen néven – újjáéled, a Harmadik Világháború lehetősége monstruózusan és azonnal meg fog növekedni.

Egy pillanatig sem állítjuk, hogy egyáltalán lesz harmadik világháború, de nem zárjuk ki azt sem, hogy a 21. század első negyedében, esetleg már az elkövetkező tizenkét évben. Ez egyfelől a Szovjetunió újjáéledéséből következhet, de a későbbiekben akár abból is, hogy Kína kommunista marad és szuperhatalommá válik.

Egy bármilyen néven újjáalakuló Szovjetunió és egy nacionalista–kommunista kínai szuperhatalom szövetsége sem zárható ki – és ez lenne a legvészterhesebb lehetőség.

Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy az Egyesült Államokat és mai szoros szövetségeseit ugyanazok irányítják, mint a Független Államok Közösségét, és ugyanazok, mint akik – ha közvetve is – Kínát.

Az orosz reláció mentén kialakult globális törésvonal szemmel látható

A világdestrukciónak kétségtelenül vannak radikális megoldási tervei is, vannak „finomabb” eszközöket igénybevevő tervei is, és még ezek is kombinálhatók. Az esetleges harmadik világháborút követően minden lehetőség megnövekszik, de csak rövid időre, mert a világháború kirobbantói résen lesznek.

Ha kirobbantják, nem azért robbantják ki az újabb világháborút, hogy e pusztulásnak azok legyenek a haszonélvezői, akik a kirobbantók számára a leggyűlöletesebbek.

Dr. László András, 1999.

fb – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Új világrend és a magyarok – Korkép / Körkép / Kórkép mai magyar szemmel (Pesti Hírnök korelemző vélemény)

Jónás Levente

10+1 kérdés az „új világrendről” (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Soha többé! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben