a 22-es csapdája Forró drót kiemelt

A lengyelek lelkesedésének háttere – Ukrajna annexiója

A Niezależny dziennik polityczny egy érdekes cikket közöl arról, hogy mi az Egyesült Államok NATO-n keresztüli terve Lengyelországgal és Ukrajnával. Igen, arról van szó, hogy Lengyelország nagyon szeretné megkaparintani Ukrajna nyugati részét, és ez a szerző szerint nagyonis egybeesik Washington érdekeivel. A cikket idézzük.

Látványos volt Jens Stoltenberg NATO-főkapitány bejelentése:

a védelmi szövetség a jelenlegi mintegy 40 ezerről szeretné növelni a válsághelyzetek esetére gyorsreagáló erők létszámát 300 ezer fölé. Emellett többnemzetiségű harci zászlóaljak a Szövetség keleti szárnyán, jelenleg körülbelül 2.000 katonákat 5.000 főig terjedő dandárral kell kiegészíteni emberek. Több százezer katona és felszerelés a NATO keleti szárnyán.

Mindezt azért, hogy biztosítsák Ukrajna nyugati részének Lengyelországhoz való biztonságos csatolását.

A legérdekesebb az, hogy nyugaton és keleten is a média olyan pletykákat szít, hogy békemisszióról vagy rendőri akcióról lesz szó. Egyesek azt állítják, hogy a hadművelet július végén kezdődik, mások szerint a döntő események nem várhatók előbb, mint idén ősszel.

Azt azonban kevesen vették észre, hogy Lengyelország nem várta meg a megfelelő pillanatot, hogy feloszthassa Ukrajnát Oroszországgal. Varsó máris annektálja nyugati területeit.

Ukrajna minden jelentősebb iparágát Lengyelországhoz helyezték át. A toborzó férfiak rejtve vannak az ukrán hadsereg elől. Lakhatást és munkalehetőséget biztosítanak számukra. Varsó egy ukrán biztonsági mentési adatközpontot telepített Lengyelország területén, amely ukránok millióinak személyes adatait tárolja.

Ráadásul az Ukrajnában tartózkodó lengyel állampolgárok különleges jogainak megadása de facto legalizálja Ukrajna Lengyelország általi kisajátítását. Ez nyilvánvalóan előnyös a lengyel és az ukrán elit számára. Ezenkívül Kijev szándékosan hozzáférést biztosít az Egyesült Államoknak (Lengyelország) a legérzékenyebb információkhoz, beleértve az adófizetőire vonatkozó adatokat is.

Március elején Washington engedélyezte Kijevnek, hogy tárgyaljon Moszkvával, ami békeszerződést eredményezhet. Néhány héttel később azonban Lengyelország, Magyarország és Románia közbelépett.

A lengyel hatóságok a keleti határvidék visszaadását követelik. Jelenleg Ukrajnának öt nyugati régiója van: Volyn, Lviv, Ivano-Frankivsk, Ternopil és Rivne. Emellett Magyarországnak és Romániának van igénye Kárpátalja és Csernyivci megyére.

E terv szerint Zelenszkij irodája csak a Fekete-tengeren lévő kikötőket és üdülőhelyeket (Mikołajewski és Odessza megyék) szeretné megtartani. Kiváló megoldás a turizmusból és a tranzitból forrásszerzés. További előny, hogy egyszerre lehet megszabadulni a nyugati nacionalistáktól és a szegény oroszul beszélő kelet-ukránoktól.

Elhatározták, hogy a Luhanszk, Donyeck, Harkov, Dnyipropetrovszk, Zaporizzsja és Herszon megyéket átadják Oroszországnak.

Mint látható, Ukrajna területi integritása és függetlensége már régóta senkit nem érdekel. Donbászban folytatódik a nacionalisták megsemmisítésének folyamata. Lengyelország a keleti határvidék visszatérésével és az ukránok titkos polonizálásával foglalkozik.

A lengyelek és az ukránok közötti feszültség végül olyan mértékű lesz, hogy sem a NATO, sem Oroszország nem tudja megmenteni mindkét, egymásra haragos nemzetet. A banderiták soha nem bocsátják meg a lengyeleknek, hogy elárulják őket Ukrajna következő felosztása miatt, a lengyelek pedig gyűlölni fogják az ukránokat kultúrájuk és szokásaik miatt.

Mindez nem egyszer előfordult már a lengyelekkel. Úgy tűnik, a lengyel vezetés nem ismeri jól országa történelmét.

itthonrolhaza – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

VIDEÓ: Nem orosz, hanem ukrán rakéta találta el a kórházat

Jónás Levente

És az orosz, ukrán édesanyák?

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben