Forró drót kiemelt közbátorság

A magyar jövő két legfontosabb kérdése: hadsereg és demográfia

A telex újságírói kérdezték Orbán Balázst, hogy mi lesz az új magyar parlament két legfontosabb témája. Erre ő azt válaszolta, hogy a hadsereg és a demográfia. Szívemből szólt államtitkár úr. Nézzük sorjában, miért tartom én és még sokan mások ezt a két témát a legfontosabbnak!

Hadsereg

Gondolom senkinek nem kell részleteznem, hogy egy háború dúl tőlünk nem is olyan messze. Pár éve még számos olyan hang volt jelen a közéletben, akik a tipikus pacifista mantrát nyomták, miszerint nem kell nekünk hadsereg, Európában úgysem lesz soha többé háború. Láthatjuk, hogy tévedtek. Hozzáteszem sajnos, de az, hogy ellenzünk minden erőszakos cselekmény, még nem azt jelenti, hogy nem akarunk felkészülni rájuk, hogy egy esetleges konfliktusban meg tudjuk védeni magunkat. A magyar nép egyedül van Európában. Mindig csak magunkra számíthattunk. Muszáj erősnek lennünk! Egyszerűen nincs létjogosultságunk gyengének lenni.

Demográfia

Ez a téma az egész nyugati világot érinti. Aki Erre legyint, az több tényezőt is figyelmen kívül hagy, ami óriási felelőtlenség. Nézzük csak! Egy csökkenő lakosságban egyre kevesebb a dolgozó ember és egyre több a nyugdíjas. Ez a szint eljuthat oda is, hogy 1 munkás fizeti 2 szépkorú nyugdíját. Hosszútávon fenntarthatatlan. A magyar gazdaság és egyebként több környező ország gazdasága is növekszik. Munkaerőhiány van. Ha nem szeretnénk bevándorlást, akkor magunktól kell pótolnunk ezt a hiányt. Egy demográfiailag növekvő ország ma óriási kereskedelemi, gazdasági és politikai előnyben van. Jó lenne ezt kihasználni. Az sem mellékes, hogy egyre kevesebb magyar él a Földön.

Ha nem vagyunk képesek reprodukálni magunkat, akkor egyszerűen elsüllyedünk a történelem feneketlen tavában. Orbán Balázs is rávilágított arra, hogy el kell érjük a 2,1-es termékenységi rátát, ami azt jelenti, hogy átlagosan 2,1 gyermeknek kell születnie családonként. Ez a szám alatt instant fogyás történik, amiben jelenleg részünk van, noha a családpolitika miatt már javuló tendenciában, de még mindig csökkenünk. A közeljövőben cél kell legyen a demográfiai fenntarthatóság, majd a távolabbi jövőben a gyarapodás. Csak így van esélyünk fennmaradni, mint nemzetnek.

Albert, a déli (fb) – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Falcon Forces – professzinális magánhadsereget alakítanak Magyarországon

Jónás Levente

Az első vezető nélküli katonai teherautó, orosz gyártmány

Jónás Levente

Frissen bevonult falusi katona első levele haza (😂)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben