Forró drót kiemelt uni…jó?

A (Negyedik) Birodalom visszavág!

Mindössze két nappal az országgyűlési választásokat követően, hosszú megfontolt mérlegelés után megszületett a döntés: Az Európai Bizottság aktiválja az uniós források befagyasztását lehetővé tévő jogállamisági rendeletet Magyarországgal szemben.

Ha nem megy szép szóval, megy majd erővel… ez a germán vezérelt Negyedik Birodalom bevált taktikája; piacainkat, az olcsó munkaerőnket, a pénzünket, a jogainkat, az álmainkat, a döntéseink nagy részét már elvették, kicsalták tőlünk: De ennél is több kell… minden!

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedd délután az Európai Parlament strasbourgi ülésén bejelentette, hogy aktiválják az egyes uniós források befagyasztását lehetővé tevő jogállamisági mechanizmust Magyarországgal szemben.

Mivel nem a birodalmi eljárásoknak megfelelően szavazott a magyarok 2/3-a, így a Birodalom visszavág. A volt germán hadügyminiszter, jelenlegi uniós elnök a bizottság politikai prioritásairól, s azok teljesüléséről szóló képviselői kérdésekre felelt. A jogállamisági kérdést Stéphane Séjourné, a Momemtumot is magában foglaló Újítsuk meg Európát frakcióvezetője, majd Philippe Lamberts, a Zöldek társelnöke szegezte neki.

Mint azt Von der Leyen közölte, Johannes Hahn költségvetési biztos kedden arról értesítette a magyar hatóságokat, hogy a bizottsági felszólító levelet küld a jogállamiság szempontjából aggályos ügyekről, ezáltal pedig aktiválódik a jogállamisági mechanizmus az országgal szemben.

Ez integrációtörténeti jelentőséggel is bír, hiszen az EU sosem élesítette még a 2021 januárjától hatályos jogállamisági rendeletet.

Von der Leyen Strasbourgban beszélt arról is, hogy a magyar kormány választolt a brüsszeli testület első, informális levelére, de a válaszokat nem találták kielégítőnek, emiatt döntöttek amellett, hogy aktiválják a rendeletet.

A Kohl-lányok, Angela és Ursula birodalma igazi arcát mutatja majd még nekünk. Akik még nem láttak ezt, most nagyon figyeljenek: ez már nem is a Harmadik, hanem a Negyedik Birodalom!

GWT a Magyar Szabadságért – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

„Csontos csirkemell szárnydarabokkal” – ez az ukrán baromfihús tiltott

Jónás Levente

BEST OF 2023! – „Utolsó ukránig!” Utolsó európaiig is…?! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Bogár László: Szuverenitás

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben