Imperium Globalorum kiemelt

A „Sarmat biztosítja a következő 40-50 évben Oroszország biztonságát”

Sorozatgyártásba került a legújabb interkontinentális ballisztikus rakéta, a “Sarmat”, amely biztosítja Oroszország biztonságát a következő 40-50 évben – mondta Vlagyimir Degtyar, az ICBM fejlesztője, a Makejev Állami Rakétaközpont főigazgatója.

„A rakétarendszert már sorozatgyártásba helyezték, a gyárat ellátták a szükséges anyagokkal és gyártóberendezésekkel. Az Állami Rakétaközpont által vezetett vállalkozások együttműködésével létrehozott “Sarmat” a következő 40-50 évben megerősíti a fegyveres erők harci potenciálját, megbízhatóan biztosítja Oroszország biztonságát a külső fenyegetésekkel szemben. A mai geopolitikai viszonyok között ez a megbízható pajzsunk, a nukleáris elrettentés fő tényezője és a béke fenntartásának garanciája”

– mondta Degtyar a Rosszijszkaja Gazetának adott interjújában, amely csütörtökön jelenik majd meg.

A „Sarmat” (RS-28) felváltja a világ legnehezebb stratégiai rakétáját „Voevoda” (a NATO besorolása szerint – „Sátán”, RS-20V). A Sarmat projekt fejlesztési munkái 2011-ben kezdődtek. Az új rakéta mind az Északi-sarkon, mind a Déli-sarkon keresztül képes lesz célpontokat támadni, leküzdve a rakétavédelmi rendszereket.

2022. április 20-án került sor a Sarmat első indítása állami tesztprogram keretében a plesetszki kozmodrom silókilövőjéből. A védelmi minisztérium ezután megjegyezte, hogy a tervezési jellemzők a repülés minden szakaszában megerősítést nyertek, a gyakorló robbanófejek a kamcsatkai Kura gyakorlótér adott területére érkeztek, azaz több mint 6,7 ezer kilométeres távolságra.

A tesztelési program befejeztével a “Sarmat” a Stratégiai Rakétaerők szolgálatába áll. A Krasznojarszki Területen található Uzhursky rakétaalakulat első rakétaezredét újra felszerelik az új komplexummal. A “Sarmat” felváltja a “Voevoda” rakétákat.

A hadsereg-2022 fórumon aláírták a Sarmat stratégiai rakétarendszer gyártására és szállítására vonatkozó állami szerződést.

rusvesna.su – hírextra – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Oroszország interkontinentális stratégiai ballisztikus rakéta tesztje: Sarmat 3 (+videó)

Jónás Levente

Ki is hiányolta a modern orosz hadieszközöket? Az oroszok a hadszíntérre vezényelték Tornádó nehéz rakéta-sorozatvetőjüket (+videó)

Jónás Levente

Putyin: Oroszország sikeresen tesztelt egy “egyedülálló” interkontinentális ballisztikus rakétát (+videók)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben