Forró drót kiemelt trolltartó

A világ utolsó szelfije ilyen lesz a mesterséges intelligencia szerint

A mesterséges intelligencia fejlődése különösen érdekes projekteknek ágyazott meg a vizuális műfajokban, ott van például az első, MI által tervezett tetoválás, a fiatalkori önmagával megmérkőző teniszlegenda, a Photoshopot is lepipáló retusáló automatizmus, vagy a régi portrékat felújító technológia.

Most pedig kiderült, hogy a forradalmi technológia akár az ijesztgetésre is kiválóan alkalmas, elég csak ránézni a Mindjourney nevű platform által generált képekre.

A 11 fős csapat által fejlesztett Mindjourney szöveges utasítások alapján hoz létre olykor hiperrealisztikusnak, olykor festményhatásúnak tűnő képeket tetszőleges témákban.

Az algoritmusnak nemrég azt az utasítást adták, hogy képzelje el az apokalipszis idején készült utolsó szelfit, az eredményt pedig még a hollywoodi szuperprodukciók látványtervezői is megirigyelhetnék.

Üres szemüreggel bámuló, élőholt-szerű alakok néznek ránk egy felperzselt, lángokban álló világból, amelyben látszólag már semmi sem maradt, ami kicsit is szép, vagy kellemes lenne.

a kísérletet elkövető robotoverlords TikTok-fiókján további variánsokat is láthatsz, hátborzongatóbbnál hátborzongatóbb gépi víziókkal. A Mindjourney ugyanakkor nem csak a világvégepornó sorozatgyártására alkalmas, a felhasználók bármilyen utasítást adhatnak neki. Ehhez csak fel kell keresni az MI weboldalát, majd bejelentkezni a Discord-fiókunkkal. Az utóbbit sajnos nem lehet megkerülni, mivel egy Discord-botról van szó.

pcworld – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

VIDEÓ: Putyin kiérdemelte az év trollja címet: „önmagával” beszélgetett

Jónás Levente

VIDEÓ: Hazánkat szuper gonosztevőként így ábrázolja a mesterséges intelligencia

Jónás Levente

A Facebook mesterséges intelligencia platformja az internetről tanul: megérti az oroszokat, dícséri Orbánt, szomorú a liberálisok miatt

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben