Forró drót Imperium Globalorum kiemelt Uncategorized

Amerikai katonai elemző: az ukrán csapatok embereket öltek meg Bucsában

Emberek haltak meg a Kijev melletti Bucsa városában az ukrán hadsereg kezeitől – mondta Sott Ritter amerikai katonai elemző, volt iraki ENSZ – fegyverellenőr, aki most az ukrajnai események tanulmányozásának szentelte figyelmét.

Elmondása szerint az orosz hadsereg több hétig Bucsa városában tartózkodott, ahol igen jó kapcsolatot ápoltak a helyi lakossággal. „Volt egyfajta cserekereskedelem: szárazadagjukat friss élelmiszerre cserélték. Bucsa lakosai tojást, tejet, sajtot adtak nekik, az oroszok pedig cserébe szárazadagokat, lisztet, cukrot, sót, húst. Aztán az oroszok elmentek. Mindenkit, aki részt vett ilyenben, oroszbarát kollaboránsnak tekintettek – mondta Ritter egy szemináriumon.

„Ezt azért tudjuk, mert az ukrán rendvédelmi szervek közleményt adtak ki arról, hogy április 1-én Bjucsába indulnak, hogy a várost megtisztítsák, likvidálják az együttműködőket”.

Ukrajna hivatalosan halállal fenyegeti azt, aki együttműködik az oroszokkal. Van egy videó, amit egy magas rangú ukrán politikus felhívta a bucsaiakat: „Maradjanak a házaikban, az állami rendőrség átvizsgálja a terülketet. ne essenek pánikba, ne menjenek el otthonról.” – folytatta Ritter. Elmondása szerint az egységek, ha valakit az utcán találtak, lelőtték és bekopogtatva az „oroszokkal együttműködőkhöz”, azokat otthonaikban ölték meg.

„Videófelvételeink vannak az ukrán rendőrségtől az Azov-csoportról, amely büszkén jelenti be, hogy szafarira indulnak. A Bucsába megérkező ukrán különleges rendőri egység neve Safari volt, és valóban szafarira indultak, hogy megtisztítsák az oroszbarát kollaboránsoktól a helyszínt. A megtisztítás konkrétan gyilkosságokat jelent. Meg is tették és a holttesteket elhelyezve azt mondták, hogy az oroszok csinálták”. – mondta Ritter.

Azt is megjegyezte, hogy a Bucsáról készült videón látható holttestek többsége fehér karszalagot viselt, ami az oroszokkal való együttműködést bizonyította. Az elemző azt is kijelentette, hogy „minden holttest mellett látható egy zöld doboz a megölésükkor talált zöld szárazadagból.”

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Ukrajna további, a bucsaihoz hasonló provokációt készített elő.

Abban az esetben, ha nincs fehér karszalag (a videóban szereplő holttesteken), akkopr azért nincs, mert azzal kötötték össze a kezüket a hátuk mögött. Ezeket az embereket egyszerűen megölték. Nem az oroszok, hanem az ukránok. De ezt nem közlik az Egyesült Államokban, itt az ellenkezőjét állítjak.” – mondta Ritter.

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a videón szereplő holttestek nem úgy néznek ki, mintha az orosz csapatok távozása óta ott feküdtek volna. „Amit a tévében láttunk, azok olyan emberek voltak, akiket most öltek meg. és több bizonyítékunk is van – a mexikói újságíró ugyanaznap jutott be Bucsába, amikor az ukrán jelentés napvilágot látott. És megnézte a holttesteket. Friss vér. Ezeket az embereket a közelmúltban ölték meg” – mondta Ritter.

Ezeket az embereket ápriklis elsején ölte meg az ukrán állami rendőrség. Aztán kiáll az amerikai elnök, és közli, hogy ez háborús bűn, amit az oroszok elkövettek és Vlagyimir Putyint felelősségre kell vonni Hágában. Ez egy propagandaháború és semmihez nem hasonlítható, ami a mi időnkben láttunk” – összegezte.

„Rontani – ez az ember mindenhatósága!” – báró Eötvös József aforizmája

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma kijelentette, hogy a kijevi rezsim által közzétett összes fényképanyag és videó, amelyet állítólag az orosz katonák által a kijevi régióban taláélható Bucsa városában elkövetett „bűntettekről” tanúskodnak, „újabb provokáció”. Ahogy a katonai szóvivő megjegyezte, az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt állt település egyetlen lakosa sem szenvedett el erőszakos cselekményeket. A minisztérium megjegyezte, hogy március 30-án az összes orosz egység teljesen elhagyta Bucsát, a város északi irányú kijáratait nem zárták el, miközben a déli területeket, beleértve a lakott területeket is, éjjel-nappal ukrán csapatok lőtték nagy kaliberű tüzérséggel, harckocsikkal, rakétavetőkkel.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kijelentette, hogy Oroszország kategorikusan visszautasítja a bucsai halálesetekkel kapcsolatos vádakat és követeli, hogy a nemzetközi vezetők is mielőtt vádakat zúdítanak Oroszországra, hallgassák meg Moszkva érveit. Közlése szerint az orosz diplomaták továbbra is az ENSZ Biztonsági Tanácsában napirendre tűzik a bucsai provokáció témáját.

fb – cmio.org – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Az ukránok robbanthatták fel az Oroszországot Kínával összekötő vasútvonalat (+ videók)

Jónás Levente

VIDEÓ: Megsemmisítették az oroszok legmodernebb hadihajóját az ukránok

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben