Forró drót kiemelt közbátorság

Argentín ártangó

Argentínában a polgár elment venni egy doboz tojást, de amikor fizetni akart, az eladó a szokásosnál jóval magasabb árat mondott. Megkérdezte az eladót, hogy miért? Azt válaszolta, hogy a forgalmazók árat emeltek! A polgár csendesen fogta a tojásokat és visszatette a helyére, mondván: „Nincs szükségem tojásra, tudok tojás nélkül is élni.”

Ezt csinálta a többi állampolgár is minden kampány és sztrájk nélkül, mert ilyen volt az ő kultúrájuk! Az emberek nem fogadták el, hogy a cégek zsarolják őket.

Kevesebb, mint egy hét múlva jöttek a cég dolgozói, hogy tojást szállítsanak a boltokba, de a tulajdonosok nem voltak hajlandóak átvenni, mert megvoltak még a régi tojáskészletek! A cégek ennek ellenére makacsok maradtak és nem változtattak a tojás árán, azt hitték, hogy a nép ellenállása néhány nap múlva véget ér, és az emberek visszatérnek a rendszeres tojásvásárláshoz.

De az emberek is makacsok voltak, bojkottálták a tojásokat, és a cégeknél hatalmas veszteségek keletkeztek! A készletek felhalmozódtak, mert a termelést nem tudták leállítani!

Megbeszélést tartottak az állattartó cégek tulajdonosai és úgy döntöttek, hogy visszaállítják a tojás árát a korábbi szintre! Ennek ellenére a bojkott tovább folytatódott!

A cégek már a csőd szélére kerültek, ezért újra tanácskoztak, és úgy döntöttek, hogy hivatalos bocsánatkérést küldenek az argentin népnek az összes médiában, és a tojás árát a korábbi ár felére csökkentik.

Ez igaz történet, nem a fikció gyümölcse. Mi, emberek, bármilyen termék árát lecsökkenthetjük, kampányok és sztrájkok nélkül. Csak egy kis akarat, kultúra és elszántság kell hozzá.

Gangel József

fb – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Argentína felmondta a Falkland-szigetekről szóló megállapodást az Egyesült Királysággal

Jónás Levente

Elegáns, igényes, minőségi: szakítás és „letiltás” a 19. századból (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Globális lekvár

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben