Forró drót great/fake reset? kiemelt

Argentína csatlakozni szeretne a BRICS országokhoz

Argentína azt szeretné, hogy a BRICS feltörekvő gazdaságok szövetsége teljes jogú tagként venné fel – jelentette ki Alberto Fernandez elnök pénteken a csoport 14. csúcstalálkozóján.

Argentína csatlakozni akar ehhez a térhez, és tagként felajánlja hozzájárulását” – mondta Fernandez videokapcsolaton keresztül.

A Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömörítő BRICS-országok a világ népességének több mint 40 százalékát és a világ bruttó hazai termékének közel negyedét adják.

A 14. BRICS-csúcstalálkozó házigazdája Kína volt, amely jelenleg a soros elnökséget tölti be.

Az argentín államfő szerint a csoport

“HATALMAS KAPACITÁSSAL RENDELKEZŐ PLATFORMOT KÉPEZ EGY OLYAN JÖVŐBELI MENETREND MEGVITATÁSÁRA ÉS VÉGREHAJTÁSÁRA, AMELY EGY JOBB ÉS IGAZSÁGOSABB IDŐHÖZ VEZET”.

Fernandez hozzátette, hogy

“a BRICS intézményi és gazdasági súlya a pénzügyi stabilitás tényezőjévé válhat”, és a blokk “Új Fejlesztési Bankjának bővítése hasznos eszköz lehet a nemzeti infrastruktúrák megerősítéséhez”.

“Itt az ideje, hogy feltárjuk az együttműködési mechanizmusokat, mint például az Argentína által Kínával aláírt deviza csere”

– mondta, és egy nemzetközi kockázatminősítő ügynökség létrehozását szorgalmazta, amely “állami kézbe adhatná azt, ami ma magánérdekek kezében van”.

A hét elején Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy a BRICS-országok egy új globális tartalékvaluta létrehozásán dolgoznak, amely az öt ország valutakosarán alapulna.

Putyin azt is elmondta, hogy a BRICS-gazdaságok bankjai szabadon csatlakozhatnak a pénzügyi üzenetek továbbításának rendszeréhez (SPFS), a SWIFT-rendszer orosz alternatívájához.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

10+1 kérdés az „új világrendről” (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Soha többé! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

BEST OF 2023! – Kinek a puccsa? 20 tényállítás, hogy biztosan tudjuk! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben