Forró drót kiemelt trolltartó

Az emberiség története (röviden): 

1. A nő nem fogadja el többé, hogy a fán éljen és sírni kezd. A férfi felfedezi neki a barlangot.

2. Hideg van a barlangban. A nő sír. A férfi felfedezi a tüzet.

3. A gyerekek sikoltoznak az éhségtől. A nő sír. A férfi feltaláljai a fejszét, íjat, és vadászni indul.

4. Ennyi hústól skorbutot kap a gyerek. A nő sír. Az ember felfedezi a mezőgazdaságot.

5. Mivel a mamutot nehéz megtalálni és megölni, a férfi túl sokat van távol otthonról. A nő sír. A férfi elkezd háziállatokat nevelni: tehenet, juhot, disznót, csirkét stb.

6. A nőnek elege lett a nyárson sültből, főtt zöldbab körettel, levélre tálalva. Panaszkodik és sír. A férfi felfedezi a fazekasságot.

7. Huzat és nedvesség van a barlangban, emiatt a gyerekek megfáznak, tüdőgyulladást kapnak és meghalnak. A nő sír. A férfi először kocsmát, majd házat épít fából és kőből.

8. Megjött a tél és hideg van. A nő sír. A férfi felfedezi, hogy az elhullott állatok bőrét és bundáját fel lehet dolgozni, és ruhát lehet belőle készíteni.

9. A bőrből szőrméből készült ruhák, büdösek, kényelmetlenek. A nő sír. A férfi sorra felfedezi a gyapjúruhákat (amelyek durvák és karcolnak – a nő sír), a vászonruhákat (melyek még mindig durvák – sóhajt a nő), végül a selyemruhákat (amelyek kielégítőnek tűnnek. A nő mosolyog). Később a férfi megoldja a már említett bőrökből, szőrmékből kiáramló szagok problémáját is.

10. Különféle jelentéktelen házimunkák, mint például az állatcsordák védelme és a potenciális ragadozók kivédése, távol tartják az embert otthonától. A nő sír. Az ember háziasítja a kutyát és a macskát.

11. A nő észreveszi, hogy túlságosan hasonlít társaihoz. És sírni kezd. A férfi feltalálja a szemfestéket, sminket és az ékszereket.

12. A nő megunja az otthonlétet, és szeretné szélesíteni a látókörét. Természetesen sírni kezd. Az ember feltalálja a kereket, háziasítja a lovat és felfedezi a csónakot, mert a nő törékeny és könnyen elfárad. Különben is, senki sem akarja újra hallani a sírását.

Pár évvel később…

A nő úgy érzi, hogy „menekülnie” kell a mindennapi életből. Külföldi kirándulásokra nincs ideje, pénze, kedve, unatkozik a barátnőivel, nincs mit nézni a tévében, rossz idő van kint. A gyereknevelést is unja, és szokás szerint nincs otthon a férfi sem, aki úgysem értene semmit ebből.

A nőnek kedve lenne, hogy írjon valamit, amit mások irigyelnek, dicsérik, mindezt névtelenül, de mindennek ellenőrzés alatt kell lennie. És nem tudom hányszor a történelem során, a nő ismét sírni kezd. A férfi feltalálja a blogot.

Tanulság: Amikor a nők sírnak, az emberiség fejlődik.

Második tanulság: nők nélkül még mindig fákon élnénk.

Harmadik tanulság (Pesti Hírnök): és még mindig boldogok lennénk.

Starologer

fb – Pesti Hírnök

Ez is érdekelhet

BEST OF 2023! – A HOMO SAPIENS SAPIENS legnagyobb hazugsága (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Hanyatlás, mint az ókori Rómában…

Jónás Levente

18 brutális kínzás az emberiség múltjából (?) (+18)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben