Forró drót kiemelt nemzetellenzők

AZ RTL MOST KOMMUNISTA (Pesti Hírnök vélemény)

„Becsületes munka, tisztelet, szeretet: Kádárnak igen, Orbánnak soha nem volt része benne”

„Jól figyeljétek meg ezt a képet, mert nagyon kifejező. Kádár János és felesége életük végéig szerény körülmények között éltek. Nem laktak úri villában, nem birtokoltak több száz hektár földet. Tyúkokat tartottak az udvarban és úgy éltek, mint az átlag magyarok. Boldogok voltak. Kádár Jánosné (Tamáska Mária) szerető felesége volt Kádárnak egy életen át.

Ezzel szemben ott van Lévai Anikó, Orbán felesége. A férje mérhetetlen vagyonhoz juttatta őt és családját is. Mégis a szomorúság és a gyötrelem süt az arcáról. Hiába él luxuskörülmények között összelopott vagyonnal a háta mögött, láthatóan nem boldog.

És miért? Azért, mert Orbán Viktor nem tanulta meg, amit Kádár igen. Nem a pénz teszi boldoggá az embert, hanem a becsületes munka, a szeretet és a tisztelet. Ez az, amiben Orbánnak sohasem volt és sohasem lesz része. Ha egyetértesz, ne felejts el kérlek rákattintani a linkre!”

A fentiek nemrég jelentek meg az RTL-Klub Híradó facebook oldalán, a címlapképünkön is látható fotómontázzsal.

Sokféle szennyadó, mocsok csatorna, digitális vályú megterem manapság kies hazánkban. Ezek zászlóshajója, az egyértelműen piacvezető RTL magyarországi klub-disztribúciója, nem is kérdés.

Az, hogy az új csatornák megjelenése 1997-ben 3 nap különbséggel, hogyan eredményezte azt, hogy a mai napig az „alap”, avagy „háttér”, vagy „elsőként kapcsolt” csatorna az ide tartozó RTL Klub, és hogy miért nekik van a legnézettebb híradójuk, számomra rejtély, illetve egy homályos gondolatkísérlet irányába hajlok, holmi bennszülöttekről és színes üveggolyókról…

De, hogy egy negyedszerre kétharmados szavazói felelősség, a legteljesebb médiafelelőtlenséggel tartja az RTL hazai médiaelsőségét…?

Az RTL nyíltan és vállaltan túlsúlyos propagandisztikus ellenzéki szócsöve – az egyébként nem létező ellenzéki politikának, azt nonstop helyettesítendő egy elvűen működteti minden olyan szerkesztményét, amely a hazai politikával foglalkozik.

Nagyon is hű lenyomata ennek az RTL Klub híradó facebook csoportja, mintegy 80 ezer taggal, ahol

az emberi tulajdonságok legnemtelenebbjeinek nagyhangú birtokosai élhetik ki így nap, mint nap kormány, – Orbán, – és országgyűlöletüket. Ahol a Kádár-kommunizmus legalantasabb szocio-maradványa, az Úgyis… és Úgyse… gondolkodású emberek ülnek tort a gonoszságban – egymásra lelve, nosza, együtt fújva kígyókövet, magyarokra.

Ám nem minden görény egyformán büdös – ez a magyar rendszerváltó évtizedek legelső tanítása. A második rendszerváltó tanítás már szorgalmi feladat volt: ki ismeri fel a patkányt a görények között?

Merthogy a fenti idézett bejegyzést egy patkánynak se lett volna gusztusa leírni.

Hát nem pontosan így kezdődött a szocialista állampárt akármelyik lapozgatós, vöröscsillagos könyve a pártállamból? Kádár elvtárs és párja… Nocsak, pont, mint Lenin és Krupszkaja! Vagy mint Elena és Nikolai Causescu? Vagy mint Eva Braun és Adolf Hitler…? Róluk épp ugyanígy lehetne (lehetett, kellett) a fotóközlés mellé beszélni.

Ezért az RTL most kommunista: ez ma a legundorítóbb posztkádári propagandizmus, amit a világ látott egy halott és elhajított diktatúra után.

És, hogy kik és mi végre akarnak e szürreális szellemidézéses-eszközzel részint provokálni, részint pedig a túlfűtött gyűlöletükkel ekképp mérgezni akarni (embert, lelket, közbeszédet, stb.), és másokat is méregköpésre biztatni? Kik is a diktatúra-éltetők ma? Nem véletlen, hogy kizárólag egyetlen csoport küzd efféle lelki terhekkel, és tér vissza facebook-elérésekben rendre:

csak az beszél így ma Magyarországon, akik a volt haszonélvezők kasztját képviselik, már két generáción át Kádár János és feleségének idejétől.

A szövegről csak néhány kérdést hadd tegyek fel:

Kádár és becsületes munka? Mióta becsületes munka Moszkvából orosz tankon ülve magyarokat diktálni jönni?

Mióta becsületes munka kivégezni egy miniszterelnököt, hogy úgy kerülhessen másikként ő maga a helyére?

Mióta becsületes munka halálig idegen birodalmi sereggel elnyomó hatalmat gyakorolni, diktálni, helytartóskodni?

Mióta becsületes munka biztosítani az ország folyamatos titkos kifosztását, leszegényítését, eladósítását?

Mióta becsületes munka mindent elrabolni mindenkitől és azt hazudva, hogy az mindenkié, majd sajátként úgy kezelni azt, úgy mintha az senkié se lenne?

Szeretet? Tisztelet? Ki tisztelte vagy szerette ezeket? Az „átlag magyarok”, akiket bizarr módon a szocializmusa legyártott? Ki vette nevüket népdalba, népmesébe? Vagy hallotta bárki, Mátyás után, hogy Kádár az „igazságos”? Vagy énekelték a szoci bakák, hogy „Kádár János katonája vagyok, a legszebb katonája?”

(Megjegyzem: Még e legobjektívebb szemmel is, Orbán Viktor és felesége művelt arcok, fegyelmezettek. Kultúra van abban is, ahogy valószínűleg egy gyászos megemlékezésen lehetnek ilyen (mellesleg állami protokoll által is diktált) arccal.)

A Kádár és Kádárné „jóízű” nevetése (ezt a fotót ők maguk cenzúrázhatták, szemben a másik, szabadon, az érintett beleegyezése nélkül is publikálható képpel!)

a hatalmat csak vendégbitorló, talmi magabiztosságú pilátusi arc, a házmesterlakásból belvárosi polgári szalonba csörtető értelem nélküli értelmiségi arca, a dologtalan munkás-arc, földet nem művelő paraszt tanulatlan-dologtalan ábrázata.

Egyszerre szégyentelen és szégyenteljes: Kádár János

Kádár János éltetése: A besúgás és a nyolcszázezer párttag jelentéseinek éltetése. A régi rendnél is sokkal rosszabb parancs uralmiság éltetése. Az öncenzúra éltetése, a bolsevizmus moszkvai szolgálatának éltetése. Az impexes országfosztó összeesküvés éltetése. Causescu falurombolásának éltetése. Gyurcsányék országlásának éltetése. Az már Berilla sorozatos nemi erőszaktevéseinek éltetése. A GULÁG éltetése. Mansfeld Péter kivégzésének éltetése. 1956 lánctalpas letiprásának éltetése.

Kádár János a jelképében is tiltott önkényuralmiság legnagyobb jelképe. A kommunizmus nem a közvetlen erőszakos állami működésében méretik meg. A kommunizmus annál gyilkosabb, minél hosszabb. Nincs olyan, hogy kemény vagy puha diktatúra. Talán van gyengéd megerőszakolás?

A kádári diktatúra négy évtizede az oszmán megszálláshoz mérhető egyedül. Sem tatárjárás, sem szabadságharcaink leverése, semmi nem hasonlítható hozzá. Egy

megvalósult társadalmi zsákutca, disztópia, egy Trabant-falanszter, aluljárós cigány skatulyázás, itt a piros, hol a piros szélhámosság.

Azt írja a magyaroknak, nekünk, hogy a diktátor és felesége úgy éltek, mint az átlag magyarok. Ez az érdem? De hiszen ők mondták meg, hogyan élhetnek az „átlag magyarok”, és kik azok… És ezt még büszkén tovább éltetik…

Olyan volt nekünk a Kádár-kommunizmus, amikor kimondani sem szabadott oly sok mindent, hogy egy élet kitapasztalása, óvatossága sem volt elég. Amikor öncenzúra és önkritka keretezték a legelemibb emberi minőséget: a gondolkodást.

Olyan volt nekünk a Kádár-kommunizmus, mint a nemzet lelkét képes lenne fizikailag megfertőzni valami, mint a vírus. Soha ennyi hazugság nem volt a magyar köz, – és magánszférában.

Olyan volt nekünk a Kádár-kommunizmus, hogy a magyar az ember legkishitűbb, legnyomorultabb, leghazátlanabb, legszolgalelkűbb, legirigyebb, legpitibb és legsunyibb, egyszóval legtaszítóbb-legalja jellemvonásokkal kellett, hogy létezzen.

Olyan volt nekünk a Kádár-kommunizmus, hogy a „krumplileves legyen krumplileves” vezérlő minőség és hivatkozási pont lehetett.

Olyan volt nekünk a Kádár-kommunizmus, hogy a legérdemtelenebb haszonélvezők lehettek csak nyertesek, és a legrátermettebbek csak szökve, idegenben boldogulhattak.

És olyan volt nekünk a Kádár-kommunizmus, mintha Eger várának sorsát nem Dobó, hanem Hegedűs hadnagy döntötte volna el…

Jónás Levente, a Pesti Hírnök

Ez is érdekelhet

A hazai baloldal a „balsors” (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Állampolgárok

Jónás Levente

BEST OF 2023! – DEZUNIONIZMUS (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben