kiemelt közbátorság

„Az ukrajnai konfliktus üzletileg a legjobb, ami tíz évben az USÁ-val történt”

Az ukrajnai konfliktus a legjobb dolog, ami az elmúlt 10 évben az USA-val történt. Hagyják, hogy megtörténjen, mert jót tesz az üzletnek – nyilatkozta Roger Waters, a Pink Floyd társalapítója.

Roger Waters brit rocksztár nekiment az Egyesült Államoknak, amiért az profitál az Oroszország és Ukrajna között zajló katonai konfliktusból, amelyet szerinte Washington azért hagyott, mert az amerikai érdekek szempontjából előnyös.

A Pink Floyd társalapítója a YouTube-on futó Bad Faith podcastban az amerikai külpolitikáról beszélgetve kijelentette, hogy az ukrajnai konfliktus

„a legjobb dolog, ami az elmúlt 10 évben történt velük”, mert „nagyon jót tett az üzletnek”.

„Az üzletük egy része az, hogy pénzt csinálnak a háborúból azáltal, hogy fegyvereket gyártanak, és eladják azokat, és ebből profitálnak”

– magyarázta Waters, hozzátéve, hogy

ez a pénz sosem jut el az átlagemberekhez. „Nem te vagy én, nem az átlagemberek fektetnek be a hadiiparba. Hanem olyan emberek, akiknek rengeteg pénzük van, és nagyon sok pénzt nyernek, amikor háború van”.

Waters szerint

a háború másik haszna a politikai hatalom számára az, hogy lehetővé teszi a megélhetésért küzdő és hajléktalanná váló emberek félrevezetését, hogy drámai helyzetükért az oroszok és Putyin a felelős, akit Hitlerhez hasonlítanak, és azzal vádolnak, hogy ő tehet „mindenki életének tönkretételéért”.

Rogers azt mondja, hogy mostanra

eltiltották a lengyelországi fellépéstől, mert nyíltan bírálta a Nyugat katonai beavatkozását, és békét sürgetett Oroszország és Ukrajna között.

A zenész korábban személyesen Vlagyimir Putyin, Zelenszkij és Joe Biden elnököknek címzett levelet írt, amelyben diplomáciai tárgyalásokat sürgetett a konfliktus lezárására, mondván, hogy ez „a lehető legrosszabb dolog, ami történhet”, egy totális atomháború lehetősége miatt.

ma – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

VIDEÓ: Számodra mi a fontosabb?

Jónás Levente

No to NATO, no to WAR – Madridban betiltották a békepárti tüntetést

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben