Forró drót great/fake reset? kiemelt

Az USA egyelőre hatásosan fenyegette meg Törökországot „másodlagos szankciókkal”

Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivőjének tájékoztatása szerint, az Egyesült Államok nyomására Törökországnak fel kellett hagynia az orosz MIR fizetési rendszer használatával.

Peszkov közölte, hogy Washington másodlagos szankciókkal fenyegette Ankarát a bankszektorban.

„Soha nem látott nyomás alatt áll Törökország az Egyesült Államok részéről, hogy vessék el a MIR rendszer használatát. Az USA másodlagos szankciókkal fenyegetik a török bankokat.

Oroszországnak és Törökországnak most közösen kell megkeresnie annak a módját, hogy tudják ellensúlyozni az Egyesült Államok nyomását a bankszektorban ”

– mondta az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára.

Korábban már napvilágot láttak azok az információk, melyek szerint

2a török ​​állami tulajdonú Halkbank, Ziraat Bank és VakıfBank úgy döntöttek, hogy leállítják az orosz Mir fizetési rendszert. A jelentések szerint ennek oka az volt, hogy féltek az Egyesült Államok másodlagos szankcióitól.

Ezt megelőzően a törökországi magánbankok állították le az orosz Mir fizetési rendszer kártyáinak használatát. Erre a lépésre kényszerült az elsők között az Isbank és a Denizbank is. Tájékoztatásuk szerint, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia Oroszország elleni szankciói kapcsán született ilyen döntés.

Azt is közölték, hogy

a köztársasági elnök, Recep Tayyip Erdogan utasította az illetékes osztályokat, hogy dolgozzanak ki alternatívákat a Mir kártyák használatára.

Sajtóértesülések szerint az új rendszert akár már két napon belül be is mutathatják.

hirextra – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

BEST OF 2023! – United Fakes of America III.: America FAKES You! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben