Forró drót Imperium Globalorum kiemelt

Bandaháború Szabadkán

A múlt héten hajnali lövések hangja ébresztette a szabadkai polgárokat. A hírekben megjelenő információk szerint migránscsoportok közti leszámolás zajlott a délvidéki kisváros melletti erdős részen. A valóság azonban sokkal összetettebb annál, semmint elfogadjuk magyarázatként, hogy a vándorok lőfegyverrel szelik át a fél világot, hogy végül Európa kapujában számoljanak le egymással. Az ügy hátterében valójában bűnözői csoportok területi vitája húzódik.

Szabadkán a szerb rendőröket hajnal háromkor riasztották. A bejelentés szerint a magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszott. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, a migránsok azonban az egyenruhásokra is rálőttek.

Információk szerint az erdőben 20-25 felfegyverkezett migráns csapott össze.

A támadókat nem sikerült azonnal elfogni, a helyi rendőrség ezért összehangolt akcióba kezdett. A környék útjait, utcáit lezárták, az erdőt pedig keresőkutyák segítségével fésülték át.

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter is a helyszínre sietett, és engedélyt adott a hatóság embereinek éleslőszer használatára. A tűzpárbajban legalább hét migráns súlyosan megsérült, egy belehalt sérülésébe.

A szabadkai kórház igazgatója a sajtó érdeklődésére megerősítette, hogy mind a hét sérültet lőtt sebbel ápolják, mindannyian súlyos sebesüléseket szenvedtek, egy 16 éves iráni lányon azonnali életmentő műtétet kellett végrehajtani. A környéken élők az eset után a közösségi média felületein kezdtek szervezkedni, aláírást gyűjtenek annak érdekében, hogy a rendőrség gyakrabban járőrözzön, és akadályozza meg, hogy bevándorlócsoportok gyülekezzenek a környéken.

A lakók okkal aggódnak: a magyar–szerb határszakaszon folyamatosan jelen vannak a különböző migránscsoportok, és csak az alkalmat várják, hogy átszökhessenek Magyarországra.

Sok helyen elfoglalják és lelakják az üresen álló házakat. A szerb rendőrség közlése szerint azokat az illegális bevándorlókat, akikről kiderül, hogy részt vettek a támadásban, kiutasítják Szerbiából. Szintén rendőrségi forrásokból származó, de hivatalosan meg nem erősített információk szerint a lövöldözés után elfogottak között voltak nemzetközileg körözött terroristák is.

A történtek sokkolták a magyar közvéleményt. Korábban is röppentek fel hírek a szerb határon garázdálkodó felfegyverkezett csoportokról, illetve történt már hasonló eset a zombori befogadóközpont közelében, ezeket azonban a baloldali média a jobboldal túlzásaként igyekezett beállítani, így a társadalom egy része számára eddig nem létezett ez a fajta veszély. 

A magyar médiában hol migránsként, hol menekültként hivatkoznak a szabadkai lövöldözőkre.

A valóság ezzel szemben az, hogy a látványosan erőszakos cselekedeteket jellemzően a bűnözői csoportok, az embercsempész-hálózatok tagjai követik el a határ közelében.

Amikor ismeretlenek a határkerítés szerb oldaláról a magyar határőrökre támadtak, akkor is embercsempészek voltak a tettesek. Módszerük ugyanis az, hogy kövekkel, botokkal dobálják a két drótkerítés közti sávban járőröző határőröket, lekötve a figyelmüket, közben társaik pár száz méterrel arrébb létrákkal próbálnak meg átjuttatni néhány tucat embert.

Szalma György

demokrata – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

2024 LEGYEN „A TÜRELEMNEK VÉGE!” ÉVE

Jónás Levente

„Meg fogják szállni egész Európát” – 1400 éves, saját példával figyelmeztet a kopt egyházfő

Jónás Levente

Horváth József: Az igazi veszély Európára a tömeges migráció

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben