Forró drót great/fake reset? kiemelt

Csak Lengyelországban közel félmillió hadköteles ukrán menekült van

Az ua-reporter híre szerint a Rzeczpospolita lengyel kiadvány közölte, hány hadköteles korban lévő ukrán állampolgárságú férfi menekült Lengyelországba.

Az információ szerint február 24 és június 7 között több mint 3,6 millió ukrán menekült a háború elől Lengyelországba. Közöttük a 18 és 60 év közötti férfiakra vonatkozó szigorú tilalom ellenére 432 000 hadköteles ukrán állampolgárságú férfi is lengyel honban talált menedéket.

A lengyel határrendészet tájékoztatója szerint nem adták át ezeknek a férfiaknak a személyes adatait az ukrán hatóságnak.

Tomasz Siemoniak korábbi lengyel hadügyminiszter szerint

sokkhatással bír, hogy mekkora mértékű lehet a korrupció az ukrán határőrizeti szervben, ha ennyi hadköteles férfinak sikerült kibújni a katonáskodás alól.

És ez csak a Lengyelországba menekült szökevények száma. Vajon hányan menekülhettek még a többi szomszédos országba? Erről egyelőre nem találni információt, a becslések szerint hasonló nagyságrendben találunk még – ugymond katonaszökevényeket – az érintett országokban.

Ua-reporter – kárpáthir – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

És az orosz, ukrán édesanyák?

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben