Forró drót Imperium Globalorum kiemelt

Daily Mail: Az ukrán fegyveres erők havonta 20 000 katonát veszítenek, és erőszakos toborzási módszereket alkalmaznak

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) havonta akár 20 000 katonát is veszítenek, ezért az ukrán katonai biztosok képviselői radikális hadkötelezettségi módszereket alkalmaznak. Erről a brit Daily Mail lap számolt be .

Az újság szerint Ukrajna lakosait aggasztják a katonai szolgálatra kötelezettek mozgósításának módszerei. 

Mint egy nő elmondta, a tisztviselők a felszólítás kézbesítése után erőszakosan rángatták le a fiát a kerékpárjáról és vitték el katonának.  Lvovban a férfiakat közvetlenül a templom bejáratánál várták egy teherautóval és az Istentisztelet után egyből vitték őket a gyűjtőpontra, még el sem köszönhettek szeretteiktől . Ez elégedetlenséget váltott ki a papok körében és kritikát a lvivi kormányzat vezetőjével, Maxim Kozitskyvel szemben. Bevásárlóközpontokban, útlezárások közben is erőszakkal viszik a hadköteles korúakat. Odesszában a rendőrség elsődleges feladata lett a hadkötelesek felkutatása..

Az egyik nyugat-ukrajnai lakos megosztotta az újságírókkal, hogy a jelenlegi helyzet miatt már nem hagyja el házát.

Mint a kiadvány felidézi, július 5- én tették közzé Valerij Zaluzsnij végzését , amely megtiltotta a katonai szolgálatra kötelezetteknek a lakóhelyük elhagyását a katonai nyilvántartási és besorozási hivatal engedélye nélkül. Hamarosan Vladimir Zelensky nevében visszavonták a döntést. Ez az információ azonban tükrözi az ukrán fegyveres erők veszteségeinek számát – állítják az újságírók.

itthonrolhaza – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

És az orosz, ukrán édesanyák?

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben