Forró drót kiemelt united fakes of america

Dezinformációs propaganda USA módra: George W. Bush szerint Zelenszkij „korunk Churchillje”

Az amerikai kormánynak a dezinformációval kapcsolatos távoli múltja miatt nincs joga megmondani az amerikaiaknak, hogy mi az igazság – jelentette ki Rand Paul, Kentucky állam szenátora. Több példát sorolt fel, amikor Washington hazudott a saját népének és a világ többi részének. Sok amerikai szerint pedig erősen túlzott George W. Bush volt amerikai elnök, amikor korunk Churchilljének nevezte Zelenszkijt.

Egy szerdai szenátusi meghallgatáson Paul Alejandro Mayorkas belbiztonsági minisztert faggatta az általa vezetett ügynökség az úgynevezett “dezinformációs irányító testület” miatt, amely állítólag a közösségi médiaplatformoknak segítene kiszűrni az “álhíreket”.

“Itt a probléma: még abban sem tudunk megegyezni, hogy mi a dezinformáció” – mutatott rá a republikánus szenátor. “Még abban sem tudunk megegyezni, hogy dezinformáció volt-e az, hogy az oroszok információkat küldtek a Steele-dossziéba”.

Arra a vitatott és nagyrészt hiteltelenné vált jelentésre utalt, amely névtelen forrásokból származó információkra támaszkodva állította, hogy összejátszás történt Donald Trump kampánya és Moszkva között a 2016-os amerikai elnökválasztás előtt.

“Ha ebben nem tudnak megállapodni, akkor hogyan fogunk valaha is megegyezni arról, hogy mi számít dezinformációnak, hogy azt a közösségi médiában ellenőrizni lehessen?” – tette hozzá. tűnődött Paul.

„tuDJÁK, HOGY KI A VILÁGTÖRTÉNELEM LEGNAGYOBB DEZINFORMÁCIÓS PROPAGANDISTÁJA? AZ AMERIKAI KORMÁNY!” – ERŐSKÖDÖTT.


Állításának alátámasztására a szenátor számos példát említett arra, hogy Washington az elmúlt évtizedekben szándékosan terjesztett hamis információkat.

Ezek közé tartoztak az úgynevezett Pentagon-iratok, amelyekből kiderült, hogy az amerikai kormány félretájékoztatta a közvéleményt a vietnami háború alatti katonai műveleteinek mértékéről. A dokumentumok titkosítását hivatalosan 2011-ben oldották fel, de a média már 1971 óta beszámolt róluk.

Paul emellett megemlítette “George W. Bush és a tömegpusztító fegyvereket“, utalva azokra az amerikai állításokra, amelyek szerint Szaddám Huszein rezsimje tömegpusztító fegyverek birtokában volt, és amelyekkel az Egyesült Államok 2003-ban Irak lerohanását indokolta, de amelyeket a terepen tett megállapítások soha nem igazoltak.

Másik példája az Irán-Contra ügy volt, amelynek során az USA vezető tisztviselői 1981 és 1986 között titokban megszervezték a fegyverembargót megszegve fegyverek eladását Iránnak, hogy pénzt szerezzenek a Contra nicaraguai felkelőcsoport finanszírozására.

“Úgy értem, gondoljon végig az összes vitát és viszályt, ami az elmúlt 50 évben az országunkban zajlott. Ezeket úgy dolgozzuk ki, hogy vitatkozunk róluk. Nem úgy oldjuk meg őket, hogy a kormány a döntőbíró” – mondta a szenátor.

„Azt hiszi, hogy az amerikai nép olyan hülye, hogy szüksége van arra, hogy megmondja neki, mi az igazság?”

–  tette hozzá Paul.

A dezinformációs irányító testület létrehozását április végén jelentették be. A belbiztonsági minisztérium (DHS) szerint az új testület segítene a dezinformáció elleni küzdelemben, amelyet többek között “külföldi államok, például Oroszország, Kína és Irán”, valamint az Egyesült Államok és Mexikó határán működő emberkereskedők terjesztenek.

A DHS biztosítékot adott arra, hogy nem amerikai állampolgárokat fog megcélozni.

A kritikusok azonban gyorsan elnevezték a testületet “Az Igazság Minisztériumának”, George Orwell “1984” című ikonikus disztópikus regényének egyik fiktív szervezete után.

Kiderült, hogy a héten George W. Bush volt amerikai elnök „korunk Winston Churchilljének” nevezte Volodimir Zelenszkijt, miután telefonon beszélt vele. Több amerikai szerint a volt elnök nem tudja, mit beszél, vagy erősen túloz.

magyarforum – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

BEST OF 2023! – United Fakes of America III.: America FAKES You! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

VIDEÓ: „Az USA megszállja Ukrajnát az eliten keresztül” – megdöbbentő vallomás az ukrán tábornoktól (magyar felirattal)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben