abszolút abszurd Forró drót kiemelt

Egyre csak dagad a germán harckocsi botrány! (vélemény)

Az irritáló ukránok már üzenetek és beszélnek Berlinnek ! Nagy az arcuk az USA által támogatott ukranoknak, de a germánok tudják, hogy értelmetlen pénzkidobás ilyen eszközöket küldeni az ukrán náciknak.

Több mint egy hónapja blokkolja Németország Szövetségi Biztonsági Tanács 100 darab Marder gyalogsági harcjármű leszállítását Ukrajna részére

– állítja az Ukrainszkaja Pravda ukrán magazin.

A páncélosokat – Leopard 1-es harckocsikkal együtt – a Rheinmetall védelmi ipari vállalat ajánlotta fel Ukrajna részére. A járművek leszállítása több szakaszban zajlott volna, az első „csomag” feljavításához hat hetet kért a Rheinmetall.

Az ukrán hírmagazin azt írja, hogy hivatalosan csak április 22-én került a Rheinmetall exportkérelme a német Szövetségi Biztonsági Tanács elé, ahol még mindig nem hagyták jóvá.

Christiana Hoffmann kormányszóvivő hétfőn azt mondta, hogy szó sincs arról, „blokkolnák az Ukrajnának nyújtott nehézfegyvereket,” a valóság az, hogy „rengeteg fegyvert küld Németország Ukrajnának,” de nem említette meg sem a Mardereket, sem a Leopard tankokat név szerint.

Az ukránok a háború eleje óta kritizálják Németországot, mivel az szerintük nem ad elég segítséget nekik hadianyag tekintetében.

Egy időben az ukrán kormány „sértődött májashurkának” is nevezte Olaf Scholz német kancellárt. A kancellár pedig irritálónak nevezte az ukrán politikusok és diplomaták stílusát.

A helyzet az, hogy eddig egyetlen nagy fegyvert sem sikerült a frontra juttatni !

A vesztes és/vagy visszavonuló oroszok azonnal látják és gyorsan meg is semmisítik aztokat.

Csak a kis méretű gyalogsági fegyvereket tudják kamionnal, álcázva, vagy a határ mentén ledobva bejuttatni. Ezzel amúgy óriási kockázatnak teszik ki a polgári szállító járműveket.

Tegnap számolt be ismét az orosz hadvezetés, arról hogy megsemmisítette az ukránok hadi technikáját.

Nagy pontosságú, nagy hatótávolságú, tengeri indítású rakét ák a Zsitomir megyei Malin vasútállomásának közelében megsemmisítették az ukrán fegyveres erők 10. hegyi rohamdandárjának fegyverzetét és haditechnikáját, amely Ivano-Frankivszkból tartott a Donyec-medence felé

– jelentette ki a hétfői hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Sok értelme tehát nincs ennek a háborút támogató liberális baromságnak.

GWT a Magyar Szabadságért (fb) – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

VIDEÓ: Nem orosz, hanem ukrán rakéta találta el a kórházat

Jónás Levente

És az orosz, ukrán édesanyák?

Jónás Levente

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben