Igenis Minisztrelnök Úr! kiemelt

Először és utoljára: a Medián mandátumbecslése

A Pesti Hírek hírbefolyásoló, és nem hírértékű kategóriába sorolja a különböző közvéleménykutató cégek közleményeit szolgáltatásaikról. De pár nappal a választás előtt, egyetlen ízben érdemes annak a cégnek a mandátumbecslését idézni, amely a legutóbb is pontosnak bizonyult.

A kormánypártok a választani tudók 50 százalékának támogatottságát élvezik, az ellenzéki összefogás 40 százalékot kaphat a Medián közvélemény-kutatása szerint. A cég mandátumbecslése szerint a Fidesz-KDNP-nek 128 képviselője lehet az új parlamentben, az ellenzéknek 71. A DK lehet a legnagyobb ellenzéki párt 20 képviselővel.

A Fidesz-KDNP megerősítette a már február végén tapasztalt fölényét a Medián március végén készített felmérése szerint, amely a hvg.hu-n jelent meg. A szavazókorú népesség 40 százalékának, a választani tudó szavazók 50 százalékának a támogatását élvezik a kormánypártok bő egy héttel a választás előtt. Az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogásra a szavazókorú népesség 32, a választani tudók 40 százaléka voksolna.

Szavazókorú népesség:

Fidesz-KDNP 40

ellenzéki lista 32

Mi Hazánk Mozgalom 3

Magyar Kétfarkú Kutyapárt 4

más 1

nem tudja, nem válaszol 20

Választani tudók:

Fidesz-KDNP 50

ellenzéki lista 40

Mi Hazánk Mozgalom 4

Magyar Kétfarkú Kutyapárt 4

más 2

A februári 75 százalék után most 80 százalék állította, hogy biztosan elmegy szavazni. A felmérés adatai szerint 12 százaléknyian vannak, akik elmennek szavazni, de nem tudják, vagy nem árulják el, hogy kire. Ez a szavazóközönség három részre osztható: egyharmaduk kormányváltást, másik harmaduk a kormány maradását szeretné, a többiek pedig ebben a kérdésben sem tudnak dönteni. Ennek alapján a bizonytalannak vagy rejtőzködőnek nevezett csoport esetleges utolsó pillanatban hozott döntése sem billentené el a választás kimenetelét az ellenzék javára.

A felmérés szerint a lakosság kétharmada, de még az ellenzéki szavazók egyharmada is a Fidesz győzelmére számít.

infostart – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Megjelent április 4-én: „Ki beszél Washingtonnal…?” – az ellenzéki összefogás kudarca (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

United Fakes of America I. – Fake Joe Biden! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Külföldi hekkerektől retteg az USA, miközben sajátjai Kínát támadják

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben