Forró drót kiemelt uni…jó?

„Én fogok elsőként harcolni azért, hogy Magyarországgal ezt ne lehessen megtenni”

Zoran Milanovic horvát államfő keményen bírálta az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy függesszék fel a Magyarországnak szánt uniós források egy részének kifizetését.

A horvát közszolgálati televízió (HRT) tudósítása szerint Milanovic kijelentette: küzdeni fog azért, hogy ideológiai okokból ne vehessenek el pénzt Magyarországtól. Az uniós végrehajtó testület tagjait „brüsszeli okoskodóknak” nevezte.

Ez katasztrófa, én fogok elsőként harcolni azért, hogy Magyarországgal ezt ne lehessen megtenni”

 – fogalmazott.

Mint mondta, soha nem szabad belefáradni az objektív kritikába, ha Orbán Viktor miniszterelnök „bizonyos esetekben valamit rosszul csinál”„De elvenni tőle kétharmad pénzt? Mi a következő lépés, odalökni Oroszországnak?” 

– tette fel a kérdést.

Milanovic egy üzleti konferencián vett részt Zágrábban, és az követően nyilatkozott a sajtó képviselőinek aktuális ügyekről, így az INA horvát olajipari vállalatról is, amelynek a Mol Nyrt. a többségi tulajdonosa.

„Ezek kényes viszonyok, de ezt tudtuk az elejétől fogva, ezért törekednünk kell arra, hogy jó vállalatot hozzunk létre, és az ne mérgezze a kapcsolatot a szomszédos országgal” 

– mondta.

A volt szociáldemokrata politikus hangsúlyozta, hogy jó viszonyt ápol magyar politikusokkal, annak ellenére is, hogy ideológiailag különböznek.

mandiner – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Hazánk nem szavazta meg, a horvát elnök nem hagyja jóvá

Jónás Levente

Irdatlan méretű korrupció a horvát energiacégnél

Jónás Levente

Január elsejétől Horvátországban is euró lesz a fizetőeszköz

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben