kiemelt PROGRESSZOR

Ezt az orosz statisztikát bármely európai ország megirigyelné

Az oroszok 29 százaléka jár legalább hetente egyszer színházba, múzeumba és kiállításra – derült ki a VCIOM orosz állami közvéleménykutató intézetnek az Interfax hírügynökség által pénteken ismertetett felméréséből. A tanulmány szerint a 18-24 éves fiatalok 38 százaléka tölti a leggyakrabban a szabadidejét az említett kulturális intézményekbe.

A felmérés tavaly készült, 1800 fős mintán – összehasonlításképpen a magyar színházlátogatási szokásokat a GfK – 15 és 69 év közötti válaszadók bevonásával – 4000 fős, reprezentatív felmérésben 2015-ben vizsgálta. Az elemzés szerint a magyarországi lakosság 29 százaléka fordult meg színházi előadáson a 2015. év során. Ezzel az aránnyal egyébként mi olyanokat is megelőzünk, mint pl. Németország.

Vagyis az orosz fiatalok hetente fogyasztanak annyi magaskultúrát, mint mi magyarok!

Tekintettel arra, hogy az usás szolgáltatóhálózatok, digitális médiaplatformok, pornhub, McDonald’s, Starbucks kivonult az orosz piacról, ez az arány még növekedhet is.

oroszhírek – origo – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Oroszország ismét a tíz legerősebb gazdaság között

Jónás Levente

Az Újvilágból az Óvilágba: Moszkva mellett telepednek le az USÁ-ból ideológiai alapon menekültek

Jónás Levente

Mea maxima culpa

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben