Forró drót Imperium Globalorum kiemelt Uncategorized

Felkészítés a gerilla-harcra – Kína figyelmeztet és fokozza a harckészültséget

Igen, pontosan ezt írja Liu Xuanzun és Liu Caiyu a Global Times-ban megjelent cikkéban. Kína újabb erődemonstrációt tart, és a vezetők ma már azt mondják, hogy ez nem csak figyelemfelkeltés, hanem ténylegesen megemelik a készültséget, ugyanis a háborús konfliktus immár lehetséges, és nem csak elvi lehetőség. Az apropót ehhez Tammy Duckworth amerikai szenátor látogatása váltotta ki. Miért? Utánajártunk.

A Bangkokban született szenátor amerikai politikus és az Egyesült Államok Nemzeti Gárdájának visszavonult alezredese. A Demokrata Párt tagja, 2017. óta Illinois szenátora, korábban a Képviselőház tagja volt az állam 8. választókerületéből 2013. és 2017. között.

Duckworth amerikai kedden újra megerősítette Tajvan Amerika általi támogatását, amikor kedden egy éven belül másodszor látogatott el a szigetre.

Tajvan regionális vezetője (a Kínai Köztársaság 2016 januárjában megválasztott elnöke) Tsai Ing-wen bejelentette, hogy az amerikai Nemzeti Gárda és a tajvani fegyveres erők közötti együttműködési terv készül.

Az Egyesült Államok Nemzeti Gárdája együttműködése a tajvani fegyveres erőkkel fokozhatja a tajvani fegyveres erők városi hadviselési képességét, ami az elszakadási törekvések egy újabb jele, ami újraegyesítés erőszakos megakadályozására irányul – írják a szerzők.

„Az Egyesült Államok és Tajvan összejátszására válaszul szükséges intézkedésként a Kínai Néphadsereg (PLA) Keleti Hadtörzs Parancsnoksága a közelmúltban többszolgálatos közös harckészültségi őrjáratot szervezett Tajvan szigete körül és a vizek felett”

– jelentette be Shi Yi rangidős ezredes, a PLA Keleti Hadtestének szóvivője.

„Az Egyesült Államok a közelmúltban gyakran lép fel a tajvani kérdésben, egy dolgot mond, miközben mást tesz, nyíltan vagy titokban bátorítja és támogatja a tajvani függetlenségi törekvéseket. Az ilyen lépések veszélyes helyzetbe hozzák Tajvant, és súlyos következményekkel járnak önmagára nézve”

– mondta Shi a legutóbbi közleményében.

Tajvan Kína része, mondta Shi,

megjegyezve, hogy a PLA Keleti Hdtest Parancsnokságának csapatai gyorsítják kiképzést és fokozzák a harci felkészültséget, javítják harcképességét, hogy határozottan meghiúsítsanak minden külső beavatkozást és szeparatista kísérletet, „a független Tajvant”.

itthonrolhaza – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

10+1 kérdés az „új világrendről” (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Soha többé! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Kína budapesti nagykövetének írása a magyar-kínai együttműködésről, az új globalizáció korában

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben