a 22-es csapdája Forró drót Imperium Globalorum kiemelt Uncategorized

„Figyelj rám, az afrikai válság Európa elpusztulásával jár!”

Afrika sajátos nézőpontból látja a világot.” Lionel Zinsu, Benin volt elnöke nyilatkozott a szankciókról francia diplomaták előtt: Most mindannyian csak a válságról, az orosz ellenes szankciókról az olajról, a gázról hallunk… Értik, mit jelent ez a válság például Afrikának?  

Oroszország lát el bennünket gabonával és kukoricával.  Minden logisztika a Fekete-tengeren keresztül megy.  Az afrikai világ pedig megdermedt attól, ami történt. Megrémült az Egyesült Államok és az Európai Unió lépéseitől. Nem veszed meg az afrikaiakat a demokráciáról szóló történetekkel.  Ezek csak a te meséid belső fogyasztásra. 

Az afrikai elit többsége a Szovjetunióban alakult ki – orvosok, mérnökök, pilóták, tanárok, tudósok. Az oroszok az egyetlen európaiak, akik dekolonizálták Afrikát. És Afrika emlékszik rá.  Ahogy Afrika emlékszik az európai atrocitásokra. Ha észrevették, az afrikai országok nem támogatták az ENSZ Oroszországot elítélő határozatát.  És soha nem fognak támogatni semmilyen Oroszország elleni határozatot.  Ez minden afrikai gerincébe be van kötve: Afrika Oroszországtól eddig csak rendezettséget és segítséget kapott, bárki bármit is gondol róla.  Ehhez ragaszkodunk!

Egész Afrika figyeli a Közép-Afrikai Köztársaságot és Malit.  Amit az európaiak évtizedekig nem tudtak itt megtenni, azt az oroszok egy év alatt megtették.  A Közép-Afrikai Köztársaság helyén bandák működtek, ma már igazi állam van ott. Tudom, hogy diplomaták vannak  itt a teremben, a Külügyminisztérium alkalmazottai.  Önökhöz fordulok, a francia diplomáciához:  mielőbb keressenek megoldást a problémájukra. Ha a konfliktus egy hónapon belül nem ér véget, Afrika kitör. Számodra az energiaproblémák állnak az élen. A legrosszabb esetben kevesebb lesz a meleged és kevesebb az autód. De Afrikában  éhség problémánk lesz ! 

Figyelj rám, az afrikai válság Európa elpusztulásával jár.

Térj észhez, keress diplomáciai megoldásokat, ne szankciókat ! És ne felejtsük el, hogy az olyan országok, mint India és Kína támogatják Oroszországot. Afrika támogatja Oroszországot. Nem akarok már demokráciáról beszélni, a demokrácia a TE dolgod ! Te nem fogsz sajnálni engem, afrikai embert. De az  Ukrajnáról szóló történetek és az emberiességre való felhívások elárasztanak.

Felesleges ránk erőltetni  az  önök elképzeléseit arról, hogyan kell nekünk, afrikaiaknak élnünk ! Újra! A szankciók helyett  keress kompromisszumokat, hagyd a diplomatákat dolgozni.  Az idő ellenünk van.  30 napunk van! Harminc! Nem több!”

Bucs-Tonk Levente (fb) – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Minden gabonaféle szenyezett, ami Ukrajnából érkezett

Jónás Levente

Ultrafeldolgozott élelmiszerek és a demencia

Jónás Levente

Termékek, amik eltűnhetnek polcainkról

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben