abszolút abszurd kiemelt

Finn főnyomozó: bűnbandákhoz kerülhettek az Ukrajnának szánt fegyverek

Ukrajnának szánt fegyverek, egyebek között gépkarabélyok kerülhettek finn bűnözők kezébe a helsinki rendőrség tudomása szerint – mondta el Christer Ahlgren, a finn Nemzeti Nyomozóiroda főnyomozója az Yle helyi rádióadónak.

„Svédországban, Dániában és Hollandiában is felbukkantak már Ukrajnának szánt fegyverek”

– közölte.

A Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) nyáron figyelmeztetett, hogy bűnszervezetek vehetik célba a Kijevnek szánt külföldi katonai segélyeket.Ahlgren elmondta:

a csempészútvonalakat már kialakították.

A fegyverkereskedelem részben a szervezett bűnözésben is részt vevő nemzetközi motorosbandákon keresztül zajlik. A Bandidos MC nevű bandának például minden nagyobb ukrán városban vannak képviselői

– ismertette a főnyomozó.

Finnországba a kikötőkön keresztül jutnak be a fegyverek, amelyeket kevésbé ellenőriznek, mint a repülőtereket.

Ahlgren emlékeztetett: a kilencvenes években a délszláv háború idején nagyon hasonló volt a helyzet, hiszen Jugoszláviából is rengeteg fegyvert csempésztek különféle országokba.

„Ukrajna hatalmas mennyiségű fegyvert kapott, és ez jó” – mondta a főnyomozó. „De évtizedekig dolgunk lesz még ezekkel a fegyverekkel.Ez az ár, amelyet fizetnünk kell érte”

– jegyezte meg.

Pesti Hírnök megjegyzés: "Nemzetközi motorosbandák..." - médiakonform eufemizmus arra, hogy a no-go zónák migráns bűnöző bandái most már fel is lesznek fegyverezve.

infostart – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Oroszország összehívja az ENSZ Biztonsági Tanácsát az illegális ukrán fegyverdömping miatt

Jónás Levente

USA nagykövete: Reméli, hogy nem kell nyomást gyakorolni Magyarországra a svéd és finn NATO-csatlakozás ratifikálásáért

Jónás Levente

Újabb bizonyíték az ukrán fegyvercsempészetre

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben