kiemelt united fakes of america

Finnország „megtorló intézkedésekre, azonnali válaszlépésekre számíthat”

Miközben Finnországban a nemzetbiztonsági szempontok miatt mind komolyabban mérlegelik a NATO-hoz való csatlakozást, Vlagyimir Dzabarov, az Orosz Föderációs Tanács Nemzetközi Bizottságának első elnökhelyettese vészjósló kijelentéseket tett Finnország lehetséges NATO-csatlakozásával kapcsolatosan:

„A NATO-csatlakozás megtorló intézkedések célpontjává tenné Finnországot” – jelentette ki az orosz szenátor. Dzabarov szerint, ha Finnország csatlakozik a NATO-hoz, úgy azonnali válaszlépésekre számíthatnak Oroszország részéről.

Az ukrajnai háború közepette meredeken nőtt Finnország tagságának támogatottsága, és a külügyminiszter által vezetett munkacsoport folyamatosan vizsgálja a nemzetbiztonság megerősítésének módjait, beleértve a lehetséges NATO-tagságot is. Sanna Marin finn miniszterelnök szerint az ország NATO-tagságáról szóló bármilyen döntést gyorsan, lehetőleg még idén tavasszal meg kell hozni. Március 28-án Sauli Niinisto finn elnök Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tárgyalt az új tagok szövetségbe való felvételének „elveiről és eljárásáról“.

infostart – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Elárasztották a Telegramot a kiszivárgott NATO-tervek az ukrán offenzíváról

Jónás Levente

Itt az igazi eszkalációs provokáció: A NATO Parlamenti Közgyűlése terrorista államnak minősítette Oroszországot

Jónás Levente

„Az ukránok nyíltan hazudnak. Ez pusztítóbb, mint a rakéta” – fel van háborodva a NATO egyik diplomatája

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben