Forró drót Imperium Globalorum kiemelt

Francia lövegeket adtak el ukrán katonák – az oroszoknak

Ukrán katonák egy csoportja, egy külföldi közreműködő segítségével 2 darab CAESAR önjáró löveget adott el az orosz hadseregnek, ráadásul értékük töredékéért.

A francia gyártmányú önjáró lövegek piaci értéke egyébként darabonként 7 millió dollár, azonban az oroszok potom 120 ezer dollárért jutottak hozzá darabjaihoz

– közölte a Bulgarian Military.

Azt állítják, hogy egy bizonyos katonai kereskedő közvetített a tarackok eladási ügyletében:

„Korrupt ukrán katonai személyzet vett részt az illegális fegyverkereskedelemben saját profitszerzésük érdekében, és ez nem csak ezekkel a tarackokkal történt meg”

áll a közzétett anyagban.

A cikkből az is kiderül, hogy az Interpol vezetése is tisztában van azzal, hogy az ukránok illegálisan árulnak nyugatról kapott fegyvereket.

Ezzel kapcsolatban az Interpol főtitkára, Juergen Stock annak a félelmének adott hangot – amiről magyar politikusok és újságírók is már többször beszéltek – ,

hogy az Ukrajnának szállított nyugati fegyverek bűnszervezetek kezébe kerülnek.

„Valójában még az amerikai hírszerző ügynökségek sem tudják, hová kerülnek az Ukrajnának szállított fegyverek. A fegyverkereskedelem a nyugati kormányok hallgatólagos cinkosságával zajlik, amelyek ész nélkül látják el Ukrajnát katonai eszközökkel, miközben nem ellenőrzik, hogy végül pontosan hogyan használják fel ezeket a fegyvereket”

– hangsúlyozzák a cikk szerzői.

Az újságírók elmondása alapján jelenleg a francia önjáró lövegek Uralvagonzavodban vannak és az orosz fél minden bizonnyal “szétszedi és részletesen tanulmányozza a technológiát”.

A szakértők nem zárják ki, hogy ezt követően a CAESAR-berendezések orosz változatai jelennek majd meg.

fb – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

„Csontos csirkemell szárnydarabokkal” – ez az ukrán baromfihús tiltott

Jónás Levente

BEST OF 2023! – A közalkalmatlanok városházi kasztja (Pesti Hírnök vélemény – FRISSÍTVE)

Jónás Levente

BEST OF 2023! – „Abszurd, komolytalan és nevetséges”: Ukrajna múltja, jelene és jövője (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben