Forró drót kiemelt uni…jó?

Giorgia Meloni: Hajóblokáddal kell megakadályozni a migránshajók elindulását!

Giorgia Meloni kijelentette, a migránsokkal teli hajók érkezése ellen a kiindulási ponton kell tenni. „Hajóblokáddal kell megállítani az indulásukat” – fejtette ki az Olasz Testvérek elnöke, aki az Italia1 kereskedelmi televízió Studio Aperto című hírműsorának nyilatkozott.

Hozzátette, hogy az induló hajók feltartóztatásához elegendő egy

„európai misszió, mely Líbiával együttműködésben lehetőséget ad az útra kelő hajók leállítására”.

Giorgia Meloni szerint

Afrikában kell regisztrációs központokat (hotspot) felállítani, melyekben ellenőrizhető, „kinek van joga menekültként továbbmenni, és ki számít illegális bevándorlónak (..) utóbbiakat vissza kell küldeni, ahonnan érkeztek”.

A jobboldali politikus megjegyezte,

„komoly különbséget kell tenni menekültek és illegális bevándorlók között, nem lehet egyenlőségjelet húzni közöttük, miként a baloldal tette”.

Meloni szövetségese, Matteo Salvini, a Liga vezetője pénteken zárta kétnapos látogatását az Afrikából érkező migráció dél-európai kapujának számító Lampedusa szigetén.

Salvini – aki 2018 és 2019 között volt belügyminiszter – bejelentette, hogy külön kormánybiztos fog foglalkozni a migrációs kérdéssel, ha a jobboldal nyeri a szeptemberi parlamenti választásokat.

Hozzátette, hogy ha a jobboldal kerül ismét kormányra, Olaszország határait újra ellenőrizni és védeni fogják.

Az olasz belügyminisztérium adatai szerint 2022 eleje óta 42 465 migráns érkezett tengeri úton Olaszországba. 2021 azonos időszakában 30 315 volt ez a szám.

A migrációról a jobbközép koalíció harmadik pártja, a Silvio Berlusconi vezette Hajrá, Olaszország! (FI) is közleményt adott ki pénteken, hangsúlyozva, hogy elsődlegesnek az olaszországi határok és városok biztonságát tartja.

„Az emberéletek mentése a tengeren nemzetközi kötelezettségnek számít, de a baloldal a lehető legrosszabb politikát követi, amikor hamis illúziót keltve azt terjeszti, hogy Olaszországban mindenki számára van hely”

– olvasható a FI közleményében.

Anna Maria Bernini, a FI szenátusi frakcióvezetője úgy vélte, sokan el se indulnának, ha tudnák, hogy a 350 fős lampedusai táborban kétezren szoronganak majd „nem emberhez méltó körülmények között”.

demokrata – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

2024 LEGYEN „A TÜRELEMNEK VÉGE!” ÉVE

Jónás Levente

„Meg fogják szállni egész Európát” – 1400 éves, saját példával figyelmeztet a kopt egyházfő

Jónás Levente

Horváth József: Az igazi veszély Európára a tömeges migráció

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben