Forró drót kiemelt united fakes of america

Golyó általi halálra ítélték a zsoldosokat

A Donyecki Népköztársaság (DNR) legfelsőbb bírósága halálbüntetésre ítélt két brit és egy marokkói állampolgárt, akik az ukrán fegyveresek oldalán harcoltak – jelentette a RIA Novosztyi tudósítója a tárgyalóteremből. A Donyecki Népköztársaság törvényei szerint az elítélt brit Aidan Aslin és Sean Pinner zsoldosokat, valamint a marokkói Saadoun Brahimot agyon fogják lőni.

A bírósági tanács vezetője elmondta, hogy az elítéltek egy hónapon belül fellebbezhetnek a döntés ellen.

Emellett az elnöklő bíró megjegyezte, hogy Pinner-t Nagy-Britanniában terroristaként tartják számon, és körözték az iraki és szíriai harcokban való részvétele miatt.

Szerdán a zsoldosok bűnösnek vallották magukat a hatalom erőszakos átvételére irányuló cselekményekben. A DNR büntető törvénykönyvének vonatkozó cikke halálbüntetést ír elő.

Aslin szintén bűnösnek vallotta magát a “Kiképzésen való részvétel terrorista tevékenységek végzése céljából” című cikkely alapján. A zsoldosok április közepén adták meg magukat Mariupolban.

Dominic Raab brit miniszterelnök-helyettes közölte, hogy a brit kormány tiltakozást kíván benyújtani az Aslin elleni büntetőeljárással kapcsolatban.

Igor Konasenkov orosz katonai szóvivő korábban azt mondta, hogy a Kijev segítségére érkezett nyugati zsoldosokat a nemzetközi humanitárius jog alapján nem fogja megilletni a hadifogoly-státusz, és a legjobb, ami rájuk az elfogásuk esetén várhat, az a büntetőjogi felelősségre vonás lehet.

Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, célja, hogy

“megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve bántalmazásnak, népirtásnak tesz ki”.

A védelmi minisztérium közleménye szerint az orosz hadsereg teljesítette az első szakasz fő feladatait – jelentősen csökkentette Ukrajna harci potenciálját. A minisztérium a Donbassz felszabadítását nevezte meg fő célként.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Az ukránok robbanthatták fel az Oroszországot Kínával összekötő vasútvonalat (+ videók)

Jónás Levente

VIDEÓ: Megsemmisítették az oroszok legmodernebb hadihajóját az ukránok

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben