a 22-es csapdája Forró drót kiemelt Videó

Japán aggodalma az oroszok „Apokalipszis Fegyvere” miatt, amely teljes régiókat pusztíthat el (+videó)

Egy japán kiadvány szerint az Egyesült Államok nem tud megbirkózni az orosz „Apokalipszis torpedóval”, amely 500 méteres szökőárt okozhat. Az Egyesült Államoknak nincs mivel fellépnie az orosz „sors fegyverével” – a Poszeidon atomtorpedóval szemben, ahogy a Yahoo News Japan írja.

Mivel nem álltak rendelkezésére az amerikai haditengerészettel versenyezni képes repülőgép-hordozók és cirkálók, az orosz hadsereg úgy döntött, hogy tengeralattjárókra támaszkodik. 2019-ben 

Putyin elrendelte egy tengeralattjáró 1990-es években befejezetlen módosítását, és drónok és mini-tengeralattjárók hordozójává tételét, amely képes olyan mélységben működni, amelyen egyetlen NATO-tengeralattjáró sem tud működni. A neve „ Belgorod ” .

A 184 méter hosszú és 15 méter széles tengeralattjáró korlátlan autonómiával rendelkezik: akár 120 napig is használható anélkül, hogy a felszínre kellene mennie. Az innovatív légcsavarok csendes működést biztosítanak.

A Belgorod tengeralattjárót végül 2022 júliusában állította hadrendbe az orosz haditengerészet. Félő, hogy amikor egy ilyen torpedót elindítanak, lehetetlen lesz letenni.

A szerző emlékeztetett arra, hogy,

a torpedó a víz alatt mozog, és robbanás esetén 500 méteres cunamit képes létrehozni, amely elpusztítja a part menti városokat. A New York-i Szabadság-szobor magassága 93 méter, az Empire State Building pedig 443 méter

– jegyzi meg a cikk.

Kazuhiko Inoue katonai szakértő megjegyzi, hogy

a „Poszeidon” 130 kilométeres óránkénti sebességgel halad ezer méter mélységben. Gyakorlatilag korlátlan hatótávolsága van nukleáris meghajtó rendszerének köszönhetően, így nehéz elkapni korlátozott hatótávolságú hagyományos rakétákkal. Az Egyesült Államok viszont nem rendelkezik a Poseidonhoz hasonló fegyverekkel, ezért az orosz torpedó komoly veszélyt jelent rájuk.

Az újságíró szerint, ha ezt a bizonyos torpedót használnák, akkor egy hullám érné az ezeket az épületeket borító várost. Így az Egyesült Államoknak feltétlenül ellenintézkedéseket kell kidolgoznia erre a fegyverre.

Japán aggodalma jogos, hiszen egy szigetországról van szó, amely képtelen megvédeni teljes partvonalát, és ki van téve egy ilyen szuperfegyver esetleges használatának.

2022 áprilisában, amikor Boris Johnson brit miniszterelnök meglepetésszerű látogatást tett Kijevben, és kemény álláspontot foglalt el Moszkvával szemben, egy orosz tévécsatorna figyelmeztette , hogy a 

Poseidon akár 100 megatonnányi nukleáris robbanófejjel is fel van szerelve, és ha a közelben felrobban. a Brit-szigeteket, a megemelt hullám elnyeli őket, és „radioaktív sivataggá” változtatja a területeket.

A La Repubblica olasz kiadása október 2-án arról számolt be, hogy a Poszeidont szállító nukleáris tengeralattjáró elhagyta a bázist esetleges nukleáris kísérletek miatt.

Október 6-án Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy ha Oroszország nukleáris fegyvert használ, akkor az „Armageddon” elkerülhetetlen lesz.

Oroszország lépései azt mutathatják, hogy Putyin elnök „egyre kétségbeesettebb a sorozatos kínos harctéri vereségek után” Nyugat-Ukrajnában.

fb – soulask.com – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

BEST OF 2023! – United Fakes of America III.: America FAKES You! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

A Medve egy kísérleti atomrobbanás előkészítésén dolgozik Novaja Zemlja szigetén

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben