Forró drót kiemelt united fakes of america

Joe Biden kemény baráti tűzbe került

Lassacskán politikai „gyámság” alá helyezik a szellemi leépülés útján egyre gyorsabban haladó Joe Biden elnököt az USA-ban, akinek a következő hetekben rohamosan szűkülhet a mozgástere. Azt már egy ideje tudjuk, hogy ha a novemberi félidős választásokat a republikánusok nyerik meg, és így többséget szereznek a Szenátusban és az alsóházban, mindkettőre nagyon reális esély van a felmérések szerint, akkor minimum lecsökkenthetik Ukrajna támogatását, de akár el is zárhatják a Zelenszkij-féle vezetést életben tartó pénzcsapokat.

Biden apó most viszont onnan kapott pofont, ahonnan valószínűleg kevésbé várta.

Harminc demokrata kongresszusi képviselő ugyanis nyílt levelet intézett az amerikai elnökhöz, amiben az orosz-ukrán háború mihamarabbi befejezését sürgették.

A demens elnök fejéhez vágták, hogy miközben az amerikai állampolgárok által megtermelt pénzeket, súlyos dollármilliárdokat küldenek Ukrajnának, a békéért, a diplomácia terén messze nem tesznek meg mindent.

A tiltakozó demokraták úgy vélik, hogy a további fejlődéshez, a biztonsághoz békére van szükség, és semmiképpen nem akarják az orosz-ukrán konfliktus súlyosbodását és elhúzódását. A nyílt levélben utalást tettek arra:

el kell kerülni, hogy az USA direkt konfliktusba kerüljön Oroszországgal, mert az a harmadik világháborúhoz vezethet. Kiemelték, hogy a nukleáris fegyverek használatának veszélye nagyobb, mint bármikor a hidegháború óta.

Emellett megemlítik azt is, hogy

a háború negatív hatásai, a magas élelmiszer- ás energiaárak tízmilliók életét fenyegetik, és szegénységhez és globális éhínséghez vezethetnek.

Vagyis a harminc demokrata kiáll ugyan Ukrajna védelme, támogatás és megsegítése mellett, de felhívják a figyelmet más fontos szempontokra is. Például arra, hogy nagy szükség van egy európai biztonsági megállapodásra és a békére.

Biden apó nincs hát könnyű helyzetben, de éppen most nyilatkozott arról, hogy tele van energiával, és megismételte: újra kíván indulni a 2024-es elnökválasztáson. Szerinte jó fizikai és szellemi egészségnek örvend. Az utóbbi hónapokban tett bakijait látva a legnagyobb gondot az jelenti, hogy

Biden nincs tisztában azzal, mennyire mélyen van. Ez a legnagyobb bizonyíték arra, mekkora a baj.

bekezdések – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

10+1 kérdés az „új világrendről” (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Soha többé! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben