Forró drót kiemelt közbátorság

Kaczynski háborús jóvátételt követel Németországtól

A lengyel kormánypárt elnöke most jelentette be a követelését a második világháborúban elszenvedett pusztításért. 527,8 ezer milliárd forintnyi összeget követelnek.

Lengyelország  háborús jóvátételt fog követelni Németországtól

– jelentette be Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke csütörtökön Varsóban,

a háború alatt elszenvedett, több mint 527,8 ezermilliárd forintnak megfelelő összegre rúgó lengyel veszteségekről szóló jelentés ismertetésekor.

A jelentést a  2017 szeptembere óta működő lengyel parlamenti munkacsoport készítette. Kaczynski a terjedelmes dokumentumnak  a varsói Királyi Várban szervezett bemutatóján kijelentette: a második világháború kitörésének 83. évfordulója

az arról szóló döntés napja is, hogy nemzetközi színtérre vigyük az ügyet […] és kártérítést kapjunk azért, amit Németország tett 1939 és 1945 között”.

Közölte: a német támadás következtében elszenvedett lengyel károkat „konzervatív”, visszafogott módszert alkalmazva 6,2 ezermilliárd zlotyra (527,8 ezer milliárd forint) becsülték.

mandiner – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Vigyázó szemetek Varsóra vessétek!

Jónás Levente

Migránsokat hívott az új lengyel vezetés a varsói parlamentbe

Jónás Levente

VIDEÓ: A lengyelek is részt vettek az Oroszország területére való betörésekben

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben