Forró drót kiemelt PROGRESSZOR

Karácsony Gergely egy közalkalmatlan közhazudozó! (Pesti Hírnök vélemény)

Íme, ilyen a karácsonyi városfejlesztés! A Blaha Lujza téri felújításnak hazudott, köztéri betonsminkelés: kockakövek, posztmodern, avantgarde színházi előtér-kakasülőkék, és néhány fa, a feltört és felásott, megmagasított kubikolás nyomán – és persze, biciklitárolók. És körbe-zebrázás, autóforgalom-fullasztás – és aluljáró-hagyományozás, a hajléktalanokra. Már látjuk újra a paraván mögött „megújult” Blahát, és azt, hogy persze ez is csak egy újabb karácsonyi hazugság volt. Mármint a felújítás.

Olyan „felújítás” ez, mint a többi balliberális „újítás”: valóságosan csak parttalan okoskodás, végül meg nem oldás, szemben mondjuk Tarlós és Vitézy idejének leginkább okos megoldásaival.

Karácsony eddigi maximuma, teljes városvezetői minősége egy szóban összegezhető: bitumencsíkozások („bicikliút”, „buszsáv”, „köztér”, „zebra” – egyébként tételesen mindegyik, mindenhol felesleges és indokolatlan), és azok agitprop-osztályos (=facebook posztos), látvány-önkirakatolása.

A paravánok lekerültek, de az épülő Blaha Lujza téren majd egy éve libasorba szoruló, szerencsétlen közlekedők arca most, látván a „megépült” Blahát, semmit nem tükröz. Naná, hiszen lerí, róluk, hogy meglátván a végeredményt, hogy ismét egy teljesen felesleges és hiábavaló – Demszky éra alatt megszokott, és Tarlós alatt ettől elszokott – szokásos, pénzkimosó közbeszerzéses látványprojektet hazudtak nekünk fejlesztésnek.

Nézze meg bárki: semmi értékelhető, vagy halaszthatatlanul javított dolog nem történt a Blahán. Pedig tudjuk, milyen egy tér valódi felújítása, lásd Baross tér, Széll Kálmán tér…Mi meg egy év lázas paravános közmunkái után, a nagy semmit láthatjuk, pedig hát anno épp ugyanilyen, akkor elsőként kialakított felújítás volt a mozaikos szökőkút megépítése a Blaha térrendezésével, és akkor, a hatvanas években, egy szűk nyári hónap alatt végeztek is vele… Ez egy másfél éves projekt, nagy tervezésű és nagy paravánozással kísért – a semmire.

Több ezer évet elvett a Blahán emiatt sok hónapig torlódva közlekedők életéből összességében, és eddig nekem csak egyetlen értékelhető eleme tűnt fel a közbeszerzéses „Blaha-projektnek”: az árazása.

Közel négymilliárd forint – egyelőre. Meg az apró, ami mindig felmerül még utólag, úgymond. Pikóék is beszállnak, például egy akadálymentes WC megvalósításával, figyelem, közel harminc millió forintért.

Hogy egy kapaszkodó, egy jól megdönthető tükör, meg egy szélesebb kagyló és hosszabb csaptelep miért kerül ennyibe?

Mármint előzetesen ennyibe, a vége persze ennek is több lesz…. A választ misosem tudjuk meg, viszont tudjuk, kik kérdezhetnék meg komolyan!

Na, most jöhetnének az EU-s bizottságosok, meg jelentéstevők! Karácsony legalább majd elmagyarázza a híres hiperpasszív nyelvtudásával akár az OLAF-nak, akár az Európai Ügyészségnek, hogy egy invalidus pottyantón mi kerül egy külkerületi használt garzonlakás árába, vagy egy belkerületi vadiúj luxuslimuzin árába… Ráadásul Ilyen összegekből Szabolcsban, Békésben teljes óvodafelújítások is kijönnek!

Azt javaslom, az EU-diktálta plusz korrupciós ügyekben eljárni jogosult, vád(jog)hatóságú, újonnan felállított antikorrupciós csapat kezdje is rögtön a működését Karácsony Gergely (eddig) háromezer-sokszáz milliós Blaha Lujza téri projektnek, teljes térfelújításnak hazudott, kistérségi mikro-pályázatos kertrendezésének a vizsgálatával!

Én is, és sokan mások is: nagyon kíváncsiak lennénk a tételes számlákra! Ezt is ígérte Karácsony a kampányban, teljes transzparenciát, meg betekintést, ehelyett csak tolja a kéretlenül a sok kamulájkos-virágos, bárgyú celebposztjait. Magyarul: hazudik ez most is, de erre vajon mit fog hazudni?

Mert nemcsak én láttam tavaly, majd tavasszal a sok szedett-vedett, sokáttételes alá-fölészámlázós okosba-céges egynapos munkagép-bérlettel zörgő kiscégező, vagy az aluljáróban focizó, simán csak munkaórahalmozó teljesítéseket még ősszel is. Most pedig látom, és nemcsak én, hogy a Blahán erősen költségelve is csak kb. jó pár száz millió forintos kivitelezés valósult meg.

(Hacsak nem hamarkodtam el a következtetést, mert készül a bioszantál zenélő baldachin a teljes tér fölé…)

A minap, derült ki a facebookról, Karácsony főközalkalmatlansága pedig alászállt közénk, le, s tizenöt másodperces tiktokozás ürügyén,

a 3-as metróra ült, olyan kocsiba pont, ahova

klímát már ígérve is hazudott. S mint a jóllakott napközis kis pubi, ez a vezetni nem tudó, de vezetést hazudó, majd vezetni nem akarót hazudó, bukott vizsgákat is elhazudó, apja emlékével ráadásul hazudó, előbb biciklizést hazudó, majd biciklizni képtelenséget is hazudó, majd újra mégis biciklizést hazudó, magát katedrára hazudó, ott is csak tovább hazudozó, nyelvtudást hazudó, azt azóta is tovább hazudó, kamupártot is hazudó, kampányhazudozó, járványhazug, belügyminiszter leüvöltését hazudó, és még a hazug Gyurcsánynak is hazudó – és mindig mindennel le is bukó hazudozó, hivatalsorjázó közkripli vigyorog a képünkbe pimasz budapesti főpolgármesteri mutyi-mém.  

S mint a fenti mondathalmaz terjedelme, Karácsonynak is jó széles a mosolya a metrófotón.

Magabiztos, mint egy svéd aranyérkenőcs reklámhőse.

Persze, hisz külön szerelvényen, egyedül ült rajta. Megnézném őt most, csak egyetlen zsúfolt metrómegállót utazva, budapestiekkel körülvéve a metrópótlón… Egyedül, nem a nagydarab hölgykoszorúi meg kameraloholványai kíséretében! Persze, ő még beszarinak is gyáva.

Pedig még Demszky, aki kapott rendesen tojásesőt is, ő is kimerészkedhetett azok közé, akiket húsz éven át csak szívatott, ezt Karácsony viszont már két év alatt durván túlszárnyalta! Igaz viszont,

még Demszky sem volt akkora barom, hogy le és felszereltessen évente kukákat, hogy városi nyíratlan gazt dús falusi legelőnek hazudjon, vagy, hogy körúti zsúfolt autósávot, körúti üresen tátongó biciklisávvá hazudjon.

És igaz, eddig még a balliberálisok sem sem is tudtak ennyire bemínuszolni így egyetlen tisztséget sem. (Beleértve a rekorder, nyolcnapos politikai hullát, Havas Henrik ex-államtitkárt és fáradt megélhetési médiaszélhámost.)

Nem is csoda ám ez annál a Karácsonynál, aki politikus létére is ennyire semmirevaló, semmirekellő, sőt, másra se jó, ráadásul csakis jellemhibái teszik alkalmassá a közalkamatlanság eme szándékos szabotőrséggel felérő– szégyenteljes önkirakatolására.

De mit keres ez ott?

Ez a seízű, elásnivaló, bérpolitikus-csíra az összellenzéki összefogással, ravaszul a gyáva kerületi strómanságból a főpolgármesteri székbe csörgőlabdázta magát még éppen elcsípvén a legutolsó eredményes választást magának. Cserébe pedig otthagyta a többieknek, minden idők legönimádóbb és leghülyébb, színpadfüggő, egómániás közbohócát. És rájuk hagyta legott az összellenzéki összefogás történetének a legnagyobb bukását.

Emlékezzünk, hogy hat éve ez a Karácsony miniszterelnöki jelölti hitvallása ekképp summáztatott egy árulkodó hangfelvételen:

„A faszér’ vállaltam el”.

Na, Karácsony, azér’ „a faszér’” most is elvállalhattad volna, maradhattál volna most is miniszterelnök-jelölt. Ám helyette rálőcsölted inkább egy összellenzéki hülyére, pontosabban az összellenzék összefogva lőcsölte rá egy hülyére. Mindenki tudta, csak egy babér, a főpolgámesteri babér teremhetett akkor az ellenzéknek.

És Karácsony, te tetűmód rá is kellett, hogy telepedj, ugye? Niedermüllerrel menekültetek a süllyedő ellenzéki hajóról… Párban patkányok… És te pont arra, amire még a többinél is alkalmatlanabb vagy? Te, utolsó barom, közalkalmatlan közorzó! Pont neked? Pont ez, és így kellett? És ezt, te, Karácsony, mi „a faszér’ ” is vállaltad el? Ez nem egy kirakatolás, amit te mindig leművelsz politika és munkavégzés helyett! Mit keresel te ott? A főpolgármesterség komoly szakmaiság ám, akkor te hogy merted Budapestet így meggyalázni? Meg simán lenullázni? Meg fogjuk ám még ezt tőled kérdezni, meg bizony…és már most sem érdekel, mit fogsz, akarsz vagy tudsz majd válaszolni…!

Karácsony épp olyan túlélőnek bizonyul most, mint a pórázát a végén néha enyhén delíriumos remegéssel tartott kézfej gazdája, Gyurcsány Ferenc. Látszik rajta az, amit nagyon is észreveszünk az őszödi önlebuktatás gyurcsányi dramaturgiájú, politiko-tragikomédiája óta!

Karácsony is, figyelem:

majd’ beledöglik abba, hogy úgy csináljon, mint aki várost vezet. Közben meg hazudik reggel, éjjel meg este. Hogy az ilyen (meg ő még olyanabb) böszmeségeket, amiket Európában még nem csináltak, meg trükkök százait is meg lehessen magyarázni, de nyilvánvaló, hogy Karácsony Gergelyék is végig hazudták az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos, hogy amit mondanak, az nem igaz!

Forrás: mno

Egy városházi felvételen talán már léteznek is ezek a mondatok – ekképp Gyurcsány őszödi önmegbuktató arrogancia-monológját egyszerűen lemásolva így, kvázi már megismert politikusi lelépési technikává is teheti akár Karácsony az őszödi beszédet, minden idők legalávalóbb poltikusi megnyilatkozását

Karácsony ugyanis a proxi Gyurcsány, alkati egyezőségük is erre mutat!

Gyurcsány és Karácsony pont, mint egy elnyomó apa, s szorongással teli fia… (esetleg talán tényleg, balkézről…?) Karácsony, az elfuserált Gyurcsány-fattya…?!

És ez sem lehet véletlen, hanem nagyon is gyurcsányi rendelés:

Bajnai Gordon is, csak nem azért lóg folyton a Városházán, mert úgy, ahogy Gyurcsány esetében, ott is ő készül a bukott Karácsony helyére? Hiszen addigra a főváros is, a gyurcsányi 2009-es országhoz hasonlóan egy leürített, kiárusított, eladósodott állapotba lévő lesz. Kétségtelenül a legalkalmasabb és legtapasztaltabb csődbiztos, ha állami csúcsintézményekről van szó…

Jónás Levente, a Pesti Hírnök

Ez is érdekelhet

Egy újraszámláláshoz csatoltan: KARÁCSONYI KÖZALKALMATLANSÁG (+GALÉRIA)

Jónás Levente

Szentkirályi Dávid, avagy Vitézy Alexandra…

Jónás Levente

A hazai baloldal a „balsors” (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben