Forró drót Imperium Globalorum kiemelt

Kínai külügy: A NATO hagyja abba Ázsia és a világ összezavarását!

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Kínát vádolta a NATO külügyminiszteri találkozóján azzal, hogy Kína nem akarja elítélni Oroszország Ukrajna elleni agresszióját. Elmondta, hogy Kína Oroszországgal együtt megkérdőjelezi a szuverén államok önrendelkezési jogát, és komoly kihívást jelent a NATO-nak.

Zhao Lijian, a Kínai Külügyminisztérium szóvivője ezzel kapcsolatban 11-i rendszeres sajtójátékoztatóján elmondta, hogy Kína erősen elégedetlen és határozottan ellenzi a NATO-főtitkár megjegyzéseit, és számos alkalommal tiltakozott a NATO-nál.

A kínai külügyi szóvivő kiemelte,

hogy a NATO a hidegháború terméke és a világ legnagyobb katonai szövetsége, és a régi biztonsági gondolatok alapján politizál.

A NATO egyértelműen katonai szervezet az Atlanti-óceán északi részén, az elmúlt években az ázsiai–csendes-óceáni térségbe ment, hogy megmutassa hatalmát és konfliktusokat szítson – tette hozzá Zhao Lijian.

Kína mindig építi a világ békéjét, hozzájárul a globális fejlődéshez, és ellenőrzi a nemzetközi rendszert, mindig rendíthetetlenül a békés fejlődés útját fogja követni. Kína fejlődése lehetőség, nem fenyegetés a világ számára, mondta a szóvivő és kifejtette: a NATO-nak azonnal abba kell hagynia a valótlanságok és provokatív megjegyzések terjesztését Kínáról.

„A NATO káoszt okozott Európában, és nem hagyja abba, hogy Ázsiát és a világot is összezavarja”

– mondta Zhao Lijia.

fb – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Kína budapesti nagykövetének írása a magyar-kínai együttműködésről, az új globalizáció korában

Jónás Levente

Kína megtalálta a tiszta és korlátlan energia forrását?

Jónás Levente

Közel a kínai katonai bázis létesítése Kubában

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben