Forró drót hajrá, magyar! kiemelt

Kis-Magyarország nagy ajándéka: 50 ezer milliárd (!) forintnyi nemesfémre bukkantak a Börzsönyben

Több aranyat rejt a Börzsöny, mint azt eddig gondolták. Egy most napvilágot látott, hét műhold bevonásával készített svájci georadar-kutatás szerint az eddig becsült 13.000 milliárd forintnyi arany és ezüst helyett 50.000 milliárd forint értékű nemesfémet rejt a hegy gyomra; egy hónappal ezelőtt egy magyar vállalkozó geológiai kutatásokra hivatkozva azt állította, hogy 13.000 milliárd forintnyi aranyat és ezüstöt rejt a Börzsöny.

Az általam feltárt és szakemberek által leigazolt számítások szerint 45 milliárd euró értékű ezüst és arany van a hegy alatt, ebből 36-37 milliárd euró a tiszta nyereség, ami kitermelhető, és ehhez jönnek még az egyéb fémek és ásványi anyagok, amelyeket a kitermelés során a felszínre tudnánk hozni

– mesélte akkor a Borsnak Varga István, a Hun-Bányászat Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Kft. tulajdonosa.

A vállalkozó akkor történelmi feljegyzésekre és régebbi kutatások anyagaira hivatkozott.

A rendelkezésére álló adatokat, valamint újabb földmintákat küldött a világ három, ezzel foglalkozó legjobb független laborjába. Teóriája felkeltette három svájci bányászati egyetem figyelmét is, amelyek 7 műhold segítségével készített georadar-kutatás során az eddig hitt mennyiség több mint háromszorosát fedezték fel – írja a Bors.

Ez egész egyszerűen hihetetlen. Azt mindig tudtam, hogy van ott arany, de, hogy ennyi és ilyen sűrűségben az engem is megdöbbentett.”

– fogalmazott a lap Varga, aki elmondta, a műholdak egy 70 négyzetkilométernyi földterületet pásztáztak végig.

Az 500 méteres mélységig végzett előzetes elemzés alapján 3000 tonna aranyat és 3000 tonna ezüstöt rejt a Börzsöny. Ez az arany és az ezüst tőzsdei árfolyamán 153 milliárd euró, ami 50 ezer milliárd forint! Csak halkan jegyzem meg, hogy a teljes magyar államadósság 40 ezer milliárd

– nyilatkozta Varga István.

Varga István azt is elmondta, hogy a teljes termelés, tehát a bányászat és a három fázisú dúsítás is a mélyben történne, és csak a kész aranyrudak kerülnének a felszínre egy elektromosan hajtott kisvasúthálózat segítségével.

A vállalkozó hozzátette, mielőtt bármilyen bányászat elkezdődne, az államnak ki kell írnia a koncessziót, ami iránt már több nagy bányavállalat is érdeklődik.

Bors – utajovobe.eu – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Az USA, még 2014-ben ellopta Ukrajna utolsó aranytartalékát

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben