kiemelt united fakes of america

„Kísérleti projekt”: Ukrajnában telepít az USA moduláris atomreaktort

Kijev és Washington egy kis moduláris atomreaktor építését tervezi ukrán területen – közölte vasárnap Okszana Markarova, Ukrajna amerikai nagykövetre hivatkozva a RIA Novosztyi.

“Ma az ENSZ 27. klímakonferenciájának keretein belül John Kerry, az amerikai elnök klímavédelmi különmegbízottja és German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter bejelentette, hogy kísérleti projektet indítanak egy kis moduláris reaktor építésére Ukrajnában”

– írta Markarova a Facebook-oldalán.

Elmondása szerint

a kísérleti projekt résztvevői az Argonne Nemzeti Laboratórium, az ukrán Energoatom, Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsa és az Ukrán Állami Nukleáris és Sugárbiztonsági Tudományos és Műszaki Központ nemzetközi konzorciuma. A Clark Seeds, Doosan Enerbility, FuelCell Energy, IHI Corporation, JGC Corporation, Samsung C&T Corporation és Starfire Energy magáncégek szintén partnerek.

A moduláris kisreaktorok kisebbek és kisebb teljesítményűek, mint az atomreaktorok. Olyan helyeken is telepíthetők, ahol nagy atomerőművek nem építhetők.

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Orosz áttörés a folyékony ólomhűtésű reaktortechnológia

Jónás Levente

Stop, Fukusima! Budapestről is üzentek a japánoknak (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

VIDEÓ: Ijesztő, amit a szondák találtak az elmerült fukusimai atomerőműben

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben