abszolút abszurd kiemelt

Kossuth ma határozottan Ukrajna mellett állna – így az ukrán külügyminiszter

Harcias, agrresszív, abszurd üzenetet küldött hazánknak a háborús Ukrajna külügyminisztere, Dmytro Kuleba. A háborús pszichózis kategóriájába illő üzenet-együttes egyszerre vádolta hazánkat bűnös tétlenséggel, miközben fegyveres segítségért könyörgött, ilyen segítséget követelt. Nem átallotta nemzeti ünnepünkön magyar nemzeti hőseinket is emlegetni nevezett diplomata.

Az ukrán külügyminiszter szerint ugyanis a magyar állampolgárok biztonságára való törődés nem azt jelenti, hogy

„szemet hunyunk az ukrán állampolgárok meggyilkolása felett”.  

„A Javoriv elleni csapások megerősítik azt, hogy Oroszország kész kiterjeszteni agresszióját Ukrajna határain túlra is. Tévedés abban reménykedni, hogy a behízelgő politika megállítja Putyint” – figyelmeztetett ugyanakkor.

Kuleba szerint az orosz propagandisták már megkezdték ennek előkészületeit, és Szolovjov tegnap azt mondta, hogy

Oroszország nem áll meg Ukrajnánál, és hogy ez „csak egy köztes szakasz Oroszország stratégiai védelmének biztosításában”.

Aláhúzta, hogy véleménye szerint az ukránok  most nemcsak a saját államukat, hanem a NATO egész keleti szárnyát, így Magyarországot is védik.

Ez sajátos szemszöge a háborúnak és a hazáját, szülőföldjét védő katonának – de semmi esetre sem egy szomszédos, egyedül a békében érdekelt államnak – mint hazánknak, a többi között. A védvonalasság magyar szemszögből a békebeli – Magyarország és Oroszország között húzódó – köztes államiságban ragadható meg, akár, sőt kívánatosan: gazdasági, kultúrális kapcsolatok virágzása mellett.

Az ukrán külügyminiszter a fentieken túl, fegyveres segítségkérését egyenesen hazánk önérdekéül jelöli meg:

Segítve minket, különösen fegyverekkel, partnereink elsősorban saját magukon segítenek.” Sőt:

„Kossuth Lajos azt mondta, hogy a szabadság mindenkié. Úgy gondolom, hogy ő ma határozottan Ukrajna mellett állna”

– zárta sorait. 

Érdekes, tekintettel arra a sajnos egyre valópszerűbb történeti tényre, miszerint Petőfi Sándor sok sorstársával együtt a mai Ukrajna területén lett a mai ukránok elődeinek áldozata.

hetek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Ady Endre: Ember az embertelenségben (Latinovits Zoltán)

Jónás Levente

Egy bíró, aki az „orosz háborús bűnösök” felett szívesen ítélkezne

Jónás Levente

Hogyan érhet véget egy háború?

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben