Forró drót kiemelt nemzetellenzők

Közlekedési káoszt kap nyárra a főváros a főpolgármestertől

Karácsony Gergely ma reggel felkelt, és a tükör előtt állva vélhetően azon gondolkodott, vajon hogy tudnék kiszúrni a budapestiekkel? De úgy nagyon. Sajnos végül rájött.

Karácsonyék úgy döntöttek, hogy a 3-as metró frissen átadott állomásait is lezárják majd a nyárra, miközben a metrópótló villamos sem jár majd egy vágányzár miatt. A Duna-parti villamosjárat június 20-tól várhatóan egy hónapig nem közlekedik majd a Lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt.

Ezeknek „köszönhetően” az eredetileg metrópótlási céllal indított 2M villamos közlekedése is lehetetlenné válik majd.

Június 20-tól augusztus közepéig a szerelvények csak az Árpád híd (tudom, hogy már nem ez a neve, de az Árpád stimmel) és Újpest-központ között fognak közlekedni. A metrópótlás rendjének változása következtében tehát ismét visszatérnek a metrópótló buszok az Üllői útra, ezért irányonként újra ki kell majd alakítani egy-egy buszsávot. A kerékpár és lovaskocsi sávok mellé.

De ha egy üzlet beindul!

A Karácsoiny Gergely-rajongó Budapesti Közlekedési Központ közreműködésével nem csak folyik, hanem ömlik a szar a fővárosiak nyakába. A metró lezárásával egy időpontra bejelentettek egy vágányzárat is, ami a 2-es és a 2M villamosokat érinti majd.

A Duna-parti villamosjárat június 20-tól várhatóan egy hónapig nem közlekedik majd a Lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt. Tehát az eredetileg metrópótlási céllal indított 2M villamos közlekedése is lehetetlenné válik majd. A 2-es villamos helyett a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között villamospótló közlekedik majd, de a 2M pótlását a BKK nem tartja szükségesnek.

A közlekedésszervező a Lehel térnél és a Szabó Ervin térnél végzendő felújításokkal, illetve az ezekhez kapcsoló anyag- és eszközmozgatásokkal magyarázza a metróvonal lezárását.

Az M3-as metró felújítása 2017 ősze óta tart. És ha Karácsony Gelgelyen és a BKK-n múlik, akkor a pokol is előbb fagy be, minthogy elkészüljön a Lánchíd, és az M3-as vonal teljes átadása is megtörténjen.

Ragnar Volarus

ezatuti.blogstar – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Egy újraszámláláshoz csatoltan: KARÁCSONYI KÖZALKALMATLANSÁG (+GALÉRIA)

Jónás Levente

Szentkirályi Dávid, avagy Vitézy Alexandra…

Jónás Levente

BEST OF 2023! – A közalkalmatlanok városházi kasztja (Pesti Hírnök vélemény – FRISSÍTVE)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben