Forró drót great/fake reset? kiemelt

Lavrov: a szankciók hadüzenetnek minősülnek, az USA és szövetségesei hozták létre energia,- és élelmiszerhiányt

Az Egyesült Államok és szövetségesei mesterségesen hoztak létre hiányt az élelmiszer- és energiabiztonság területén, arra kényszerítve Európát és a világ többi részét, hogy lemondjanak az olcsó és megfizethető orosz energiáról – mondta Szergej Lavrov a G20-ak külügyminiszteri találkozójának plenáris ülésén.

Lavrov úgy véli, hogy az

USA és partnerei a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokban, illetve a globális ellátási láncokban is feszültségeket idéztek elő,

Oroszország ugyanakkor folyamatosan bebizonyítja, hogy kész betartani kötelezettségeit a kőolaj és a földgáz szállítására vonatkozóan egyaránt.

Az orosz külügyminiszter szerint a Nyugati lépések a legsebezhetőbb országok átlagfogyasztóit sújtják Európa-szerte, az Egyesült Államok pedig arra kényszeríti az egész világot, hogy térjen át a drágább energiaforrásokra – írta meg az orosz TASZSZ hírügynökség.

Lavrov azok után hagyta ott a G20-ak külügyminiszteri találkozóját, hogy a tárgyalófelek leginkább az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos ellenérzéseiket fejtették ki, amit az orosz külügyminiszter szóvá is tett.

Távozása előtt viszont még kijelentette, hogy az élelmiszerválság nem Oroszország hibája, hozzátéve, hogy „az Oroszország elszigetelésére irányuló szankciók hadüzenetnek minősülnek”.

liner – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Miért öltözik be ukrán parasztmenyecskének az EU vezető tisztségviselője? (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Csődhullám söpör végig Amerikán

Jónás Levente

BEST OF 2023! – United Fakes of America III.: America FAKES You! (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben