Forró drót Imperium Globalorum kiemelt

Lavrovi ENSZ-kommunikáció: „gyakrabban és figyelmesebben olvassák Putyint”

Amikor arról kérdezték Szergej Lavrovot New Yorkban, hogy Kína nyomást gyakorol-e Moszkvára a háború mihamarabbi befejezése érdekében, az orosz diplomácia vezetője szokatlan közvetlenséggel válaszolt: „Mondja el olvasóinak, hogy megkerültem a kérdést.”

Az ENSZ Közgyűlésén az orosz külügyminiszter közel egyórás sajtótájékoztatót tartott. Magas rangú orosz képviselőt régen faggathattak nyugati újságírók, így sokan éltek a lehetőséggel. A 72 éves veterán diplomata rutinosan állta a sarat, bár megnyilvánulásai közül sok „virágnyelven” hangzott el, és az orosz belviszonyokat jól ismerők számára sem mindig volt bizonyosan érhető.

Lavrov azt tanácsolta a sajtó munkatársainak, ha tudni akarják, mi lesz Oroszország következő lépése az ukrajnai invázióban, „gyakrabban és figyelmesebben olvassák Putyint”.

Vlagyimir Putyin múlt heti, a részleges mozgósítást elrendelő beszédének azon kitétele nyomán, hogy „minden rendelkezésére álló eszközt” felhasznál a területe védelmére, Lavrov ismételten megkapta azt a kérdést, hogy Oroszország tervezi-e az Ukrajnából elfoglalt területei védelmében nukleáris fegyver bevetését. Ám erre most sem adott egyenes választ. Helyette a „cancel culture”-ről tartott hosszabb fejtegetést.

Szergej Sojgu védelmi miniszter azonban, szintén múlt héten, Putyin beszéde után sugárzott interjújában úgy fogalmazott,

„a haderő minden része, nukleáris triádokat is beleértve – így nevezik a szárazföldi indítású interkontinentális ballisztikus rakéták, a tengeralattjáróról indított ballisztikus rakéták, és a stratégiai bombázókról indított nukleáris fegyverek együttesét – jól teljesít”.

Pesti Hírek: „jól teljesít”... Ez utóbbi virágnyelvűséget lefordítjuk olvasóinknak: „Minden nukleáris eszközünk karbantartott, tesztelt és éles.” Na, ugye, hogy nem ugyanúgy hangzik?

ma7.sk – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

A Medve egy kísérleti atomrobbanás előkészítésén dolgozik Novaja Zemlja szigetén

Jónás Levente

Taktikai nukleáris fegyverek (Pesti Hírnök vélemény + VIDEÓ)

Jónás Levente

Plusz 1,4 millió önkéntes: „A hadsereg álljon készen egy azonnali, mindent elsöprő nukleáris ellentámadásra”

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben