Forró drót kiemelt uni…jó?

Lech Walesa: Az Uniónak fel kell oszlania, majd Lengyelország és Magyarország nélkül újjáalakulnia

Lech Walesa volt lengyel elnök az Európai Unió felbomlását és újbóli létrehozását szorgalmazta, de Lengyelország és Magyarország nélkül. A volt lengyel vezető egy ilyen javaslatának adott hangot az Interiának adott interjújában.

Szerinte vereség lesz, ha az Európai Bizottság beleegyezik a koronavírus-járványból (KPO) való kilábalás lengyel nemzeti tervébe. 

„Az Európai Uniónak a Lengyelországgal való megalkuvás helyett fel kell oszlana, és egy perc alatt létre kell hoznia egy új közösséget Németországgal és Franciaországgal, de Lengyelország és Magyarország nélkül”

– mondta Walesa.

A volt lengyel elnök megjegyezte, az ötlet egyszerű, hiszen az európai államoknak, ha csatlakozni akarnak egy új unióhoz, a belépésnél tisztázniuk kell a jogokat és kötelezettségeket. Walesa hozzátette, hogy ezeket viszont

“olyan módon kell megalkotni, hogy a ma előforduló bohóckodások ne ismétlődjenek meg”.

Június 1-jén az Európai Bizottság jóváhagyta a koronavírus-járvány által sújtott Lengyelország gazdaságának helyreállítási tervét, összesen több mint 35 milliárd euró értékben, amelyből 23,9 milliárd eurót támogatás formájában, 11,5 milliárd eurót pedig támogatás formájában biztosítanak az országnak, az EU keretében nyújtott kölcsönökben.

itthonrolhaza – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

„Csontos csirkemell szárnydarabokkal” – ez az ukrán baromfihús tiltott

Jónás Levente

BEST OF 2023! – „Utolsó ukránig!” Utolsó európaiig is…?! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Vigyázó szemetek Varsóra vessétek!

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben