Forró drót kiemelt uni…jó?

Légvédelmi szirénák, fegyverropogás a szerb-koszovói határon – legmagasabb készültségben a szerbek

Koszovó északi, szerbek lakta területein megszólaltak a légvédelmi szirénák, és az emberek barikádokat építenek – írja a Vecernje Novostyi honlapja. Legmagasabb készültségbe helyezték a szerb hadsereget.

Aleksandar Vučić szerb elnök vasárnap a polgárokhoz intézett beszédében közölte, hogy az önhatalmúlag kikiáltott Koszovó rendőrsége augusztus 1-jén éjfélkor hadműveletet indít a tartomány északi részén, és megakadályozza a szerb hatóságok által kiállított személyi okmányokkal rendelkező polgárok belépését, valamint akciót kezdeményez a szerb rendszámú járművek “Koszovói Köztársaság” feliratú rendszámokra történő átíratására.

Vučić felszólította a koszovói albán hatóságokat, hogy tartsák fenn a békét, és figyelmeztetett, hogy amennyiben a koszovói szerbek ellen agresszív lépéseket tesznek, “Szerbia győzni fog”.

A koszovói miniszterelnök délután Pristinában tartotta a “Nemzetbiztonsági Tanács” ülését. Az önhatalmúlag kikiáltott köztársaság hatóságai ezután közölték, hogy augusztus 1-jétől készek megtiltani a szerb személyi okmányok használatát a belépési pontokon, és megkezdik a gépkocsik átregisztrálását.

“Este 6 óra után Kosovska Mitrovicában légiriadót léptettek életbe. A polgárok barikádokat építenek Rudarénál, a Pristina-Leposavic autópályán és Zvecan város közelében. Az utakat lezárták”

– számol be a portál.

Videó: https://t.me/oroszhirek/4004

oroszhírek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Magyar katonák is megsérültek a koszovói zavargásban, többen súlyosan (+videó)

Jónás Levente

Vucic kőolajvezetéket építene a magyar határig és bevásárolná magát a paksi projektbe

Jónás Levente

Vučić: Clinton 1999-ben arra kérte Orbán Viktort, hogy Magyarország támadja meg Szerbiát

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben