Igenis Minisztrelnök Úr! kiemelt

„Magyarország az árulást közelíti” – állítják szövetségeseink

A fenti kijelentésre hazánkkal szemben a lett védelmi miniszter ragadtatta magát – Lettország NATO,- és EU szövetséges állam, sőt a mi vadászgépeink biztosítják ebben a percben is Lettország légterét.

Hazánk külkapcsolata a Baltikum államaival kifejzetten baráti volt, a szovjet blokk bukása után. Most azonban az ukrajnai események hatására szinte mindennapossá váltak

a diplomáciai abszurditások: nem Afrikából, nem Latin-Amerikából, s nem is Ázsiából. Nem a trianoni szomszédállamoktól, és mégcsak nem is Moszkvából kapunk efféle támadó impulzusokat, hanem Washingtonból, Brüsszelből, Varsóból, Kijevből, s Rigából.

Artis Pabriks vállalhatatlan kijelentésére Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter reagált:

„Visszautasítom, hogy bárki Magyarországot elítélje vagy fenyegesse. Jogunk van nemzeti érdekünk, a béke képviseletéhez!

A lett védelmi miniszter néhány napja egy interjúban azt mondta: azzal, hogy Magyarország és Bulgária nem nyújt katonai segítséget Ukrajnának, „az árulást közelítik„.

Tisztelettel ajánlom Artis Pabriks kollégámnak, hogy inkább nézzen fel az égre. 👆🏻

👉🏻 Lettország, Észtország és Litvánia légtérrendészeti feladatát NATO-kötelékben a magyar légierő látja el.

🇭🇺 Nem tűrjük Magyarország igazságtalan bírálását!”

fb – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Lettországban újra kötelező sorkatonaság lesz jövőre

Jónás Levente

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Elrettentő erejű haderő kell

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben