Forró drót kiemelt közbátorság

Műszaki vizsga: „Lehetetlen feladat” vár a magyar autósokra és vizsgaállomásokra

Kevesebb mint egy hónap alatt majdnem egymillió autót kell levizsgáztatni, június végén ugyanis lejár a járványügyi veszélyhelyzet miatt hirdetett moratórium.

“Ez lehetetlen feladat, de a vizsgaállomások mindent megtesznek, a rendőrség már hónapok óta figyelmezteti a lakosságot, hogy mindenki vizsgáztassa le az autóját, sokan mégis csak most jelentkeznek. Hosszabbított nyitvatartással, extra műszakkal készülünk. Mi negyvennégy vizsgaponton vizsgáztatunk országszerte, elég nagy leterheltséget jelent a kollégáknak, de mindent megteszünk természetesen, hogy ki tudjuk szolgálni az ügyfeleket, más kérdés, hogy kilencszáz-valahányezer a lejárt műszaki vizsgával futó autók száma, ezt egyszerre kezelni nagyon nehéz lesz”

– nyilatkozta Sipka Gábor, a Magyar Autóklub főtitkárhelyettese.

A vizsga sok autó esetében nem lesz sem olcsó, sem rövid, mert a koronavírus-járvány alatt számos tulajdonos elhanyagolta a kocsiját – tette hozzá Sipka.

“Két éve futnak az úton olyan gépjárművek, amelyek elkerülték a műszaki vizsgáztatást, ezáltal pedig az ellenőrzést, és adott esetben a vizsgára való felkészítést is, amiből következően eléggé nehezen elfogadható műszaki állapotú autók közlekednek az útjainkon. Ez veszélyes és sajnálatos. Nekem az a véleményem, hogy egy felelős gépjárművezető nem csak azért megy gépkocsijával a szervizbe vagy műszaki vizsgára, mert kötelező és lejárt a moratórium.”

Az, hogy 1400 állomáson kevesebb mint egy hónap alatt majdnem egymillió autót levizsgáztassanak, az olyan feladatnak tűnik, amelyet tényleg nehéz lesz kivitelezni.

Ez esetben két dolog történhet: az egyik, hogy júliusban a megfelelő papírok hiányában sokan nem használhatják majd a járművüket, vagy még egy hónap halasztást ad majd a kormány, ha nagyon nem halad a vizsgáztatás az állomások terhelése miatt.

vezess – Pesti Hírek

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben