Forró drót great/fake reset? kiemelt

Nem a harmadik világháborúról, arról kell tárgyalni, hogyan lehet megelőzni azt

Marija Zaharova megjegyezte, hogy Oroszország 3-4 éve tudomásul veszi „a kollektív Nyugat azon törekvését, hogy eltörölje a nemzetközi jogot, és helyette egy „szabályokon alapuló világrendet” vezessen be”.

Oroszország úgy véli, hogy nem arról kell tárgyalni, hogy kitör-e egy harmadik világháború, hanem arról, hogyan lehet azt megelőzni

– jelentette ki pénteken Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

“Lehetséges-e egy harmadik világháború [a harmadik világháború]? Talán már folyamatban van? Milyen formában fog bekövetkezni? Ezek olyan témák, amelyeket sokan megvitatnak. Ahelyett, hogy a harmadik világ]háborúról beszélnénk, inkább arról kellene beszélnünk, hogyan lehet megelőzni”

– mondta egy pénteki sajtótájékoztatón.

A diplomata hangsúlyozta, hogy Moszkva évek óta jelzi, hogy a nemzetközi jognak és az ENSZ-nek “védőhálóként” kell szolgálnia egy harmadik világháború ellen.

“Mivel a második világháborút követően a harmadik világháború megelőzésének garanciájaként hozták őket létre, így vagy úgy, de tették a dolgukat”

-mutatott rá.

A szóvivő megjegyezte, hogy Oroszország 3-4 éve tudomásul veszi

“a kollektív Nyugat azon törekvését, hogy elsöpörje a nemzetközi jogot, és helyette “szabályokon alapuló világrendet” vezessen be”.

“Ez rendkívül veszélyes, mert ez az országok egy csoportjának diktatúráját feltételezi, ezáltal azzal fenyeget, hogy felborítja a világméretű egyensúlyt, miközben lehetetlenné teszi más országok számára az érdekeik érvényesítését. Minden országnak joga van a szuverén kül- és belpolitikához, az érdekei jogi védelméhez, a gazdaságának fejlesztéséhez, a humanitárius jogok védelméhez, a védelemhez és [saját] biztonságához” – folytatta.

oroszhirek – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

10+1 kérdés az „új világrendről” (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Soha többé! (Pesti Hírnök vélemény – ÚJRATÖLTVE)

Jónás Levente

Dánia a „teljes tüzérségét” átadja Ukrajnának (+videó)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben