Forró drót kiemelt trolltartó

Nem vicc: A brazil Marajo katonai rendőrsége bivalyháton

„Buffalo Soldiers”: A brazíliai Marajo-sziget katonai rendőrsége nem nagy teljesítményű autókat, hanem bivalyokat használ járőrözéshez.

A katonai rendőrség és a közlekedési tisztviselők világszerte ismertek arról, hogy olyan nagy teljesítményű autókkal járőröznek az utcákon, mint például a német rendőrség által használt Mercedes-Benz G-Wagon, valamint a dubai rendőrség által használt Bugatti Veyron és Toyota Land Cruiser.

De nem ez a helyzet a Brazília északi partjainál fekvő, Svájc méretű szigeten, Marajoban, ahol mintegy 450 000 háziasított és vadon élő vízibivaly él.

2019-ben két teljesen felszerelt katonai rendőr döbbentette meg a meglepett turistákat, miközben két hatalmas vízibivaly hátán ülve járőröztek az utcákon .

„Kicsit turisztikai attrakció lett, de azzal a céllal indult, hogy megerősítse a biztonságot és fenntartsa a helyi lakosság kultúráját.”

– mondta Fernando Camara fotós.

A jelentések szerint Marajo katonai rendőrsége hagyományosan szokott lovagolni, az igen tanulékony, 1000 kilós lényeken. Az országban állítólag nagyobb a bivalypopuláció, mint az emberi.

Amikor a terjedelmes állatokat nem a katonák szállítására vetik be, a mezőgazdasági felszereléseket szállítják, valamint tejet, húst és bőrt biztosítanak.

nypost – Pesti Hírek

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben