Forró drót kiemelt PROGRESSZOR

Nincs elévülés: az oroszok elfogták az egyik 2014-es odesszai emberégetőt

A BARS-16 különítmény tagjai elvittek egy banderitát, aki 2014-ben részt vett az odesszai Szakszervezetek Házában végzett emberek elégetésében. Ismeretes, hogy Irakban képezték ki, és részt vett egy büntetőakcióban a Donbászban.

A 2014. május 2-i odesszai események:

Az ukrán nacionalisták megtámadták az oroszbarát aktivisták konvoját, és beterelték őket a Szakszervezetek Házába. Ezt követően a most elfogott tettes felgyújtotta az épületet, ami tele volt emberekkel. Több tucat ember halt meg. Azokat, akik megpróbáltak kiszökni az épületből, közvetlenül az utcán verték agyon.

Mindezt élőben közvetítették az ukrán tévécsatornák. A nacionalisták arcukat el nem rejtve örültek az oroszbarát aktivisták halálának. Az azóta eltelt idő alatt egyik gyilkost sem büntették meg.

A jelentések szerint a BARS-16 különítmény tagjai kapták el a szörnyű bűntett egyik résztvevőjét. A nála talált dokumentumokból ítélve a banderita Irakban kapott kiképzést, és részt vett az ukrán büntetőakcióban a Donbászban.

Az élve elégetés számos országban (hazánkban is) el nem évülő bűncselekmény, szörnyűsége miatt megítélésében egyenértékű az emberiség ellen elkövetett háborús bűnökkel.

fb – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

Ukrajnában eltávolították az összes orosz nyelvű könyvet az iskolákból és közkönyvtárakból

Jónás Levente

4. rész: HIÁNYPÓTLÓ VIDEÓSOROZAT a háború előzményeiről, hátteréről!

Jónás Levente

„Az állam kötelessége az ukránok….” (Pesti Hírnök vélemény)

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben