Forró drót hajrá, ember! kiemelt

Önállóan mozog a harctéren a mesterséges intelligenciájú robot tank (+videó)

Fontos megjegyezni, hogy bár a légvédelmi és aknaelhárító rendszerrel is felszerelt tank valóban önállóan közlekedik, a célpontok kiválasztásáról és a tüzelésről már nem a mesterséges intelligencia dönt, hanem a lövegtornyot távirányítással vezérlő katonák.

Az észt Milrem Robotics kereken két évvel ezelőtt mutatta be a Type-X névre keresztelt harckocsiját, ami nem kevesebbet ígér, mint hogy a mesterséges intelligencia segítségével tökéletesen önállóan tud közlekedni a harcmezőn. A tank nemrég esett át az első éleslövészeti tesztjén, amelyről a gyártó egy rövid videót is összevágott. Ezen az látható, ahogy a norvég Kongsberg hadiipari vállalat Protector RT40 nevű lövegtornyával felszerelt harckocsi különböző célpontokat, például autóroncsokat lő ki, meglehetősen nagy pontossággal.

Az észt Milrem Robotics fejlesztése most mutatkozott be

Mivel élő katonák, valós időben adják a tűzparancsot, így a Type-X (jelenlegi formájában) nem esik bele a „gyilkos robot” kategóriába, amelyekkel szemben az elmúlt években számos szakértő, civil szervezet és jónéhány ország is felszólalt – a katonai nagyhatalmak ellenállása miatt kevés eredménnyel. (Autoevolution)

rakéta – Pesti Hírek

Ez is érdekelhet

VIDEÓ: Putyin kiérdemelte az év trollja címet: „önmagával” beszélgetett

Jónás Levente

VIDEÓ: Hazánkat szuper gonosztevőként így ábrázolja a mesterséges intelligencia

Jónás Levente

Oroszország és India közös csúcstechnológiai fegyverfejlesztéseket is indít

Jónás Levente

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben