Forró drót hajrá, magyar! kiemelt

Önállóan működő, érintőképernyős mikroszámítógépek alkotják a Rubik-kocka futurisztikus utódját

A tabletek és a klasszikus Rubik-kocka tulajdonságait egyesítő, programozható kütyü eddig még sehol nem látott, teljesen újszerű játékmechanikával kecsegtet.

Csak nem fél évszázada, hogy töretlenül a világ egyik legnépszerűbb logikai játéka Rubik Ernő találmánya, a Rubik-kocka. A ma már klasszikusnak számító játékból számtalan variáns létrejött, legyen szó a klasszikus 3×3-as helyett 2×2-es, vagy 4×4-es, vagy még több egységből álló kockákról, vagy akár teljesen más formájú, például piramis alakú verzióról, de volt, aki elkészítette a már önmagát kirakó verziót is.

A WOWcube feltalálói azonban ennél egy kicsit még tovább mentek: a startup alternatív Rubik-kockája egy olyan 2×2-es verzió, mely a klasszikus logikai játék tulajdonságait egy tabletével egyesíti, létrehozván ezzel Rubik találmányának cyberpunk utódját

– szúrta ki a YankoDesign.

A WOWcube egy olyan verziója a Rubik-kockának, melyet nem csak forgatással lehet kirakni, de a kijelzőinek köszönhetően az érintésre, illetve a gyorsulásmérőjének és giroszkópjának köszönhetően a rázásra is reagál. A 2×2-es kocka 8db ugyanolyan felépítésű, saját processzorral és érintőképernyőkkel ellátott kockából áll, melyeket mágnesek segítségével kötnek össze, és tartanak egyben.

Az összesen 24 db kijelző egyenként 240×240-es felbontással rendelkezik, azaz összesen 5760×240 pixelnyi képanyagot tud megjeleníteni. Az eszköz fel van szerelve egy lítium-ion akkumulátorral is, mely egy feltöltéssel 5 órányi játékot tud biztosítani.

A futurisztikus Rubik-kockára már vagy fél tucat applikációt programoztak a fejlesztői, ezek között megtalálhatók

klasszikus játékok újragondolt verzióitól elkezdve, az ébresztőórát vagy naptárat helyettesítő (netalán egyesítő) appokon át, a atunlásra szánt alkalmazásokon keresztül egészen a kockából dísztárgyat varázsoló elgondolásokig.

A WOWcube ezen felül lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra is, hogy saját maguk programozzanak különböző játékokat vagy appokat a kockájukra.

rakéta – Pesti Hírek

Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. Feltételezzük, hogy ez rendben van, de ha szeretné, leiratkozhat. Elfogadom Bővebben